Prijs schilder: wat kost een schilder precies?

Een huis lijkt nooit écht af te zijn, waardoor kosten snel kunnen oplopen. Bij Spuitwerken Vroman zijn we, in tegenstelling tot de verf die we gebruiken, erg transparant. We vinden het belangrijk dat onze klanten op de hoogte zijn van de prijs van een schilder. Zo hoef jij je daar als klant geen zorgen meer over te maken.

In dit artikel vertellen we je exact hoe we onze prijzen berekenen, wat je kan verwachten en hoe je kan besparen. Waar wacht je nog op?

garage schilderen 1

De prijs om te laten schilderen: een overzicht

Wanneer je een schilder inhuurt, is het belangrijk om te weten wat je betaalt. De volledige kost bestaat echter uit een paar onderdelen. We geven je even een overzicht van de verschillende factoren.

Arbeidskosten

De grootste kost is uiteraard het loon van de schilders. Afhankelijk van het project werkt een schilder met een vast uurtarief of met een prijs per vierkante meter. 

Uurtarief of prijs per vierkante meter?

Een uurtarief wordt vaker gebruikt wanneer het gaat om precisiewerk. Omdat het een stuk moeilijker is om dit te schilderen is het uurtarief in dergelijke gevallen duurder dan een prijs per vierkante meter.

Voor grote oppervlakken wordt meestal een vaste prijs per vierkante meter gebruikt. De schilder zal zelf bepalen welke exacte prijzen gehanteerd worden. Vraag daarom meteen een offerte aan: zo kan de schilder inschatten hoeveel jouw project zal kosten. 

Bij het spuiten van een deur of het lakken van een item hanteert Spuitwerken Vroman een prijs per stuk. Met behulp van een spuitcabine in ons atelier kunnen we zowat alles efficiënt van een nieuw laagje verf voorzien. Op die manier is het ook goedkoper om meerdere artikelen in één keer te laten spuiten.  

Oude meubels geef je makkelijk een tweede leven met een nieuw laagje verf of lak. Lees er hier alles over!

Bereikbaarheid schilderwerk

Hoe moeilijker bereikbaar een bepaald oppervlak is, hoe meer moeite het de schilder kost. Daardoor gaat de prijs ook een stukje omhoog. Ook meer gedetailleerd schilderwerk komt met een iets hogere prijs. 

Materiaalkosten

Een goede schilder inhuren komt natuurlijk niet alleen neer op het schilderen zelf. Schilders brengen vaak hun eigen soort verf mee, samen met alle materialen die nodig zijn om jouw project tot een goed einde te brengen. Bij Spuitwerken Vroman werken we met kwalitatieve tweecomponentenlak voor een egale en slijtvaste afwerking.

De gebruikte verf is namelijk cruciaal om je droomresultaat te realiseren. Bij Spuitwerken Vroman geven we je graag advies over welke kleur en welke soort verf je precies kan gebruiken. Op die manier maak je de beste keuze voor jouw schilderwerken!

Benieuwd naar de exacte prijs? Die is jammer genoeg niet zo makkelijk te bepalen. Als een steiger nodig is, kan de eventuele huur van zo’n stuk materiaal de prijs namelijk omhoog duwen. 

Voorrijkosten

Natuurlijk moeten de schilders ook aan jouw deur raken voor ze kunnen beginnen. Je maakt dus de beste deal door een schilder in jouw buurt te kiezen. Spuitwerken Vroman bevindt zich in Ruiselede, waardoor we de voordeligste keuze zijn voor alle omliggende steden en gemeenten.

Woon jij in de buurt van Ruiselede en ben je op zoek naar een bekwame schilder? Dan is Vroman de partner die je zoekt! Neem contact met ons op of vraag je gratis offerte aan.

Voorbereidend werk

Bij het inhuren van een schilder komt het voordeel dat een goede schilder ook de voorbereidende werkzaamheden kan uitvoeren. Zo zorg je ervoor dat jouw woning klaar is voor het uiteindelijke nieuwe kleurtje of nieuwe laagje verf.

Dit voorbereidend werk kan je vaak ook zelf aanpakken, maar door een erkend schilder in te schakelen ben je er zeker van dat jouw oppervlak goed is voorbereid, wat een mooi eindresultaat in de hand zal werken. Onze schilders bij Spuitwerken Vroman zorgen ervoor dat alles klaar is om perfect te worden afgewerkt én gaan uiterst netjes te werk.

Andere factoren die de prijs beïnvloeden

Behalve deze zaken zijn er uiteraard nog een paar factoren die de totaalprijs van je schilderwerk bepalen. We zetten ze even voor jou op een rijtje.

Prijs verf: kwaliteit voor een duurzaam resultaat

Gebruikt je schilder duurdere verf? Dan betaal je vanzelfsprekend ook iets meer. Toch is het belangrijk te bedenken dat kwaliteitsvolle verf een langere levensduur heeft en meer kwalitatieve resultaten zal opleveren dan goedkope verf. De tweecomponentenverf die we bij Vroman gebruiken is niet enkel mooi, maar beschermt je muren of deuren ook dankzij z’n krasvaste en huidvetresistente eigenschappen

Je betaalt de schilder dus om bijvoorbeeld je muren en plafonds te schilderen met hoogkwalitatieve verf. Zo ben je er zeker van dat je nog lang zal kunnen genieten van het nieuwe kleurtje.

Prijzen per type schilderwerk

Natuurlijk hangt de gemiddelde kostprijs ook af van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren. Hieronder sommen we voor jou de verschillende soorten schilderwerk op.

Buitenschilderwerk: ramen en gevels

De prijs voor buitenschilderwerk ligt iets hoger dan voor binnenschilderwerk. Toch blijft je gevel schilderen een goed idee. Het laten schilderen van de buitenkant van je woning zorgt ervoor dat je woning beschermd blijft tegen weer en wind, wat ervoor zorgt dat je minder renovatiewerken moet laten uitvoeren. 

Benieuwd naar de exacte prijs van je buitenschilderwerk? Dit hangt af van wat je precies laat uitvoeren, welke materialen er nodig zijn en natuurlijk ook van je schilder zelf. Zo kost een raam schilderen natuurlijk minder dan het aanpakken van grote oppervlaktes zoals een gevel. Is er een steiger nodig? Ook dan gaat de prijs weer omhoog.

Binnenschilderwerk met hoogkwalitatieve verf

Voor binnenschilderwerken ligt de prijs vaak wat lager. De totaalprijs hangt echter af van verschillende factoren. Om een klein oppervlak in een nieuw verflaagje te steken betaal je natuurlijk minder. Een trap schilderen of de ramen schilderen kost vaak minder dan het opnieuw schilderen van een woonkamer. Ook hier hangt de prijs af van de verf die gebruikt wordt, de techniek die wordt toegepast en van hoeveel detailwerk de schilder moet uitvoeren. 

Decoratieve technieken

Verder bieden we ook verschillende decoratieve technieken aan, zoals een marmereffect, betonlook of reliëf. Op die manier krijgt je binnenruimte niet alleen een nieuw kleurtje, maar ook een volledig nieuwe textuur. Bekijk zeker al onze mogelijkheden!

Lakwerken

Het is ook mogelijk om eens binnen te springen in ons atelier om een item opnieuw te laten lakken. Hiervoor hanteren we bij Spuitwerken Vroman een vaste prijslijst. Zowat elke materie kunnen we van een nieuw laagje voorzien.

Neem een kijkje in ons lakwerk in ons atelier!

Prijs schilderwerken: hoe kan ik besparen?

Bang dat de prijs voor je project toch iets te hoog zou liggen? Geen zorgen. Er zijn enkele manieren waarop je kan besparen op de prijs van schilderwerken.

Voorbereidende schilderwerken zelf doen

Voordat de verf zelf wordt aangebracht moet er heel wat gebeuren om je oppervlak voor te bereiden. De onderlaag moet eerst egaal worden gemaakt, zodat de verf zich goed kan hechten. Daarvoor moet het oppervlak licht worden opgeschuurd. Eventuele putjes worden dichtgeplamuurd. Als je een beetje handig bent, kan je dit makkelijk zelf doen. Op die manier hoeft de schilder enkel te schilderen en betaal jij dus minder.

Laat je liever niks aan het toeval over? Dan is het beter om een professional in te schakelen. Op lange termijn zal je minder last hebben van bijvoorbeeld afbladderende verf. Gelukkig kan Spuitwerken Vroman snel en efficiënt het voorbereidende werk doen. We beantwoorden met veel plezier al je vragen: neem contact met ons op!

Bundelen van schilderwerk

Het spreekt voor zich dat meerdere werken in één keer laten uitvoeren goedkoper is dan telkens een schilder laten komen voor één deur. In dat opzicht is het een goed idee om een totaalproject te laten uitvoeren. Heb je geen vrijstaand huis, maar wel een rijwoning? Vraag dan aan je buren of zij ook schilderwerken willen laten uitvoeren. Als je meerdere opdrachten kan laten uitvoeren bij dezelfde schilder, komt dit vaak goedkoper uit.

Bekijk hier het totaalproject dat we in Deinze uitvoerden!

Spuitwerken Vroman inschakelen

Overtuigd om een goede schilder in te schakelen? Vraag dan je offerte aan bij Spuitwerken Vroman!

Ons bedrijf gebruikt enkel de meest kwalitatieve materialen. Zo garanderen we een high end resultaat dat nog vele jaren meegaat. Onze schilders hebben jaren ervaring en pakken elke klus met veel plezier aan. Je woning krijgt meteen een volledig nieuwe look met heel wat extra voordelen. Zo bieden we bijvoorbeeld waterbestendige of uiterst duurzame verf aan in een waaier van kleuren.

Heb je je keuze gemaakt of zit je nog met vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Heb je mogelijks interesse, maar twijfel je nog? Of wil je wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!