Schilders gezocht?

Wie ooit al iets heeft laten schilderen zal het beamen: goede schilders, die kwaliteit leveren zonder spatten achter te laten, zijn moeilijk te vinden. Gelukkig deelt Spuitwerken Vroman graag zijn gouden tips met jou! Lees snel verder om te ontdekken hoe je het beste schildersbedrijf vindt voor jouw klus.

Schilders

Waarom een professionele schilder inschakelen? 

Vraag je je af waarom je een professionele schilder zou inschakelen om je huis te laten schilderen als je het ook zelf kan doen? Er zijn verschillende factoren die het voordeliger maken om schilders in te schakelen. 

Betere kwaliteit

Ten eerste zorgen schilders ervoor dat jouw woning op een kwalitatieve manier geschilderd wordt. Denk hierbij aan het juiste type verf voor jouw schilderwerk, het perfect voorbereiden van de ondergrond, het juiste aantal verflagen, etc. 

Kwalitatieve verf

De schilders van Spuitwerken Vroman gebruiken bijvoorbeeld de hoogkwalitatieve verf van Boss Paints. De juiste verf zorgt namelijk voor het mooiste resultaat. De keuze tussen verfsoorten wordt ook gemaakt in samenspraak met de klant. Zo ben je er zeker van dat het resultaat precies is wat jij wil.

Alle schilders bij Spuitwerken Vroman kennen de verschillende manieren waarop een ruimte geschilderd kan worden. Zo bieden we verschillende decoratieve technieken aan die verbonden zijn aan een aantal voordelen.

Denk bijvoorbeeld aan watervaste of krasbestendige muren, een echte gamechanger in het dagelijkse leven! Wil je graag een rustieke look in je woonkamer? Ook dat kan geregeld worden dankzij onze decoratieve technieken.

Kwalitatieve verf

Kennis

Het grootste voordeel aan een professionele schilder is dat ze meestal jaren ervaring hebben met schilderen. Op die manier weten ze precies hoe ze jouw schilderwerk aan kunnen pakken.

Als doe-het-zelver zijn fouten nu eenmaal sneller gemaakt. Dit kan op termijn voor een hogere totale kostprijs zorgen. Bij een schildersbedrijf heb je het voordeel dat je op voorhand al een offerte aan kan vragen. Dit geeft je een goed beeld van de totale kostprijs.

Advies

Een goede schilder geeft goed advies over elk schilderwerk. Zo worden al je opties voor je muren, kozijnen, plafonds of gevel meteen op een rijtje gezet.

Om het beste resultaat te garanderen kan je dan ook advies vragen over mogelijke verschillende verfsoorten. Zowel over binnen- als buitenschilderwerk kan een schilder je de nodige raad bieden.

Stel ons je vragen en krijg zo snel mogelijk advies van een professional van Spuitwerken Vroman!

Tijd besparen

Wat je ook in rekening moet brengen als je overweegt schilders in te schakelen is het feit dat schilders je heel wat tijd zullen besparen. Een ruimte schilderen neemt namelijk nogal wat tijd in beslag die je anders zou kunnen spenderen. 

Doordat schilders meteen doelgericht aan de slag kunnen, zullen je schilderwerken ook sneller afgewerkt zijn. Schildersbedrijven kunnen goed inschatten hoe lang een bepaald project zal duren, waardoor je op voorhand een idee krijgt van wanneer je schilderwerk afgewerkt zal zijn.

Gebruikte materialen die een schilder hanteert

Iedere schilder die zichzelf professioneel kan noemen komt ook met zijn eigen materialen. Zo hoef je zelf niet meer te zoeken naar de juiste verfborstels, ladders, etc. voor jouw schilderwerk.

Wil je schilders inschakelen voor buitenwerk, maar heb je een steiger nodig? In dat geval kan het schildersbedrijf dat zelf regelen. Dat scheelt weer heel wat kopzorgen.

Gebruikte materialen die een schilder hanteert

Soorten schilderwerken

Het is natuurlijk ook belangrijk om te bedenken wat voor projecten schilders aankunnen. Bij Spuitwerken Vroman bieden we een divers aanbod van diensten aan. We zetten ze hier even op een rijtje. 

Binnenschilderwerken

Wil je je muren onder handen laten nemen? Of steek je liever je plafond of raamkozijnen in een nieuw jasje? Voor al deze zaken staat Spuitwerken Vroman voor je klaar.

Voorbereiding

Zoals elke goede schilder maken we er een kunst van om de ondergrond perfect voor te bereiden voordat we beginnen met schilderen.

Zo plamuren we eerst de muren of het plafond om oneffenheden weg te werken. Ook het stucwerk opschuren nemen we voor onze rekening. Dat kan zowel op hout, op gyproc als op pleisterwerk. Vervolgens gaan we aan de slag met de verfspuit.

Verschillende oppervlakken

Voor elke soort binnenschilderwerk kunnen we de juiste binnenschilder aanbieden. Hier geven we een klein overzicht van de mogelijke oppervlakken die we aan kunnen pakken:

  • Muren: dit kan niet alleen met een egale kleur, maar we kunnen ook iets speciaals maken van je ruimte door specifieke decoratieve technieken te gebruiken voor die extra speciale touch

  • Plafonds: inclusief een eventuele dakkapel. Omdat een dakkapel iets moeilijker bereikbaar is zal dit ook worden meegerekend in de kostprijs. Dan ben je er wel meteen zeker van dat jouw volledige plafond er perfect uitziet. 

  • Kozijnen en deuren: ramen en deuren kunnen ook langs de buitenkant worden behandeld tegen de weersomstandigheden. 

  • Trap: wil je liever iets anders doen met je trap? Spuitwerken Vroman zorgt ervoor dat je oude trap niet meer te herkennen is.

Werkwijze

Afhankelijk van de opdracht en het type binnenschilderwerk worden eerst een of meerdere lagen grondverf aangebracht. Pas na de grondverf kunnen we de echte verf aanbrengen.

Bij Spuitwerken Vroman maken we het een kunst om je schilderwerk perfect af te werken naar jouw wensen. Vraag nu je gratis offerte aan om te genieten van onze expertise!

Buitenschilderwerk

Ook de buitenkant van je woning kan in een nieuw jasje gestoken worden. We geven je een overzicht van welke schilderwerken we precies aanpakken.

Soorten schilderwerk

Bij Spuitwerken Vroman bieden we schilders aan voor een aantal verschillende soorten schilderwerk.

  • (Her)schilderen en kaleien van je gevel: je gevel schilderen zorgt ervoor dat de buitenkant van je woning beter beschermd is tegen de weersomstandigheden.
  • Schilderen van je dakoverlopen: zo passen ze meteen bij je net geschilderde buitenmuren en zijn ze beter beschermd. 
  • Behandelen van ramen en deuren: op die manier zijn ook deze beter beschermd tegen het weer. 
  • (Her)schilderen van oude ramen of poorten: onze schilders zorgen ervoor dat ook de oudere elementen van je woning weer kunnen stralen dankzij een nieuw kleurtje.

Voordelen van een goede schilder

Een goede schilder vinden wordt een stuk makkelijker wanneer je weet welke voordelen schilders bieden. Zo weet je zeker dat een buitenschilder van Spuitwerken Vroman je muren eerst aan een grondige inspectie onderwerpt. Op die manier kunnen de buitenschilderwerken op de beste manier worden aangevat.

Verder is ons beste aanbod dat we bij elke opdracht buiten een garantie van maar liefst tien jaar bieden. Deze garantie geldt alleen op de gevel en niet op hout, ramen… De garantie geldt ook alleen als alle schilderwerken volgens de regels van de kunst gebeuren: met primer en alle bijbehorende stappen. Heb je onze buitenschilder snel weer nodig omdat het weer de schilderwerken heeft aangetast? Dan kan het onderhouden van je woning heel wat voordeliger. 

Wat kost het om een schilder je huis te laten schilderen?

Het is misschien een van de belangrijkste vragen die je je moet stellen voor je schilders inschakelt: wat betaal je nu precies? Wanneer het op de gemiddelde kosten van schilderwerken aankomt zijn er enkele zaken waar je op moet letten.

Verschillende schilders, verschillende soorten kosten

Het totale prijskaartje van je schilders kan worden opgedeeld in enkele factoren. Hier geven we een overzicht. 

Arbeidskosten

Schilders werken afhankelijk van de opdracht met een vast uurloon of met een vaste kostprijs per vierkante meter. Dit hangt af van het soort oppervlak, de bereikbaarheid en de techniek die gebruikt moet worden. Een ingewikkeldere techniek zal iets langer duren dan een simpele verflaag.

Maak duidelijke afspraken met je schilders vooraleer ze beginnen. Spuitwerken Vroman legt bijvoorbeeld standaard uit wat het kost om een schilder verf te laten aanbrengen voor jouw schilderwerken.

Voorrijkosten

De voorrijkosten worden aangerekend aan de hand van het aantal kilometers dat de schilders moeten afleggen. Door onze ligging in Moorslede kan je rekenen op een voordelige prijs in heel West-Vlaanderen.

Laat je deuren of andere objecten spuiten in onze lakkerij? Dan vallen de voorrijkosten uiteraard weg.

Materiaalkosten

Een schilder hanteert ook een bepaalde prijs voor alle gebruikte materialen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan de verf die gebruikt wordt, de spuiten, de borstels, etc. Heb je een steiger nodig voor je schilderwerken, dan gaat deze prijs ook wat omhoog. 

De materiaalkosten van schildersbedrijven lijken misschien onnodig, want zelf kan je toch ook verf kopen? Uiteindelijk is het wel belangrijk te beseffen dat de mensen die je ruimte komen verven heel wat meer kennis van zaken hebben.

Bij Spuitwerken Vroman gebruiken we bijvoorbeeld alleen maar hoogkwalitatieve verf van Boss Paints om jouw woning te schilderen. Zo garanderen we een prachtig resultaat dat nog lang mee kan.

Extra kosten

Naast de drie grote noemers worden er ook enkele andere kosten verwerkt in de prijs van schildersbedrijven. 

Btw-tarief

Zo moet je natuurlijk ook btw betalen. Wees echter niet bang: in bepaalde gevallen kan je genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%. Hierbij moet je wel voldoen aan een aantal regels.

Zo zijn je schilderwerken een stuk goedkoper als je woning ouder is dan tien jaar en enkel wordt gebruikt als privéwoning. Dan geniet je meteen van het verlaagd btw-tarief. Om precies te weten te komen waaraan je moet voldoen om je schilder minder btw te mogen betalen, kan je een kijkje nemen op deze website van de Vlaamse overheid.

Hoe kan je besparen op een goede schilder?

Schilder gezocht, maar niet zeker of je er wel een kan betalen? We geven je graag enkele tips om te besparen op de totale kosten van je schilder. Zo kan jij genieten van kwalitatief werk voor een iets lagere prijs.

Bundelen

Een geschikte schilder vinden is natuurlijk erg belangrijk, maar het loont ook om je af te vragen wat je precies allemaal kan laten aanpakken door die schilder. Laat je bijvoorbeeld je woonkamer schilderen, maar kan de keuken eigenlijk ook een nieuw kleurtje gebruiken? Bundel dan je opdrachten voor een voordelige totaalprijs. 

Je kan de schilder ook altijd vragen of het mogelijk is om opdrachten met je buren te bundelen. Zo kan je gevel geschilderd worden terwijl je buren de buitenkant van hun woning kunnen laten onderhouden.

Bespreek zo’n eventuele kortingen altijd op voorhand met je schilder. Dan weet je meteen wat wel en niet van toepassing is. Benieuwd naar de aanbiedingen van Spuitwerken Vroman? Neem contact met ons op!

Het beste schildersbedrijf voor jouw klus? Spuitwerken Vroman natuurlijk!

Overtuigd van de vele voordelen van onze professionele schilders? Laat je huis dan schilderen door een van de vakmensen van Spuitwerken Vroman.

Dankzij onze jarenlange ervaring en de vele mogelijkheden die we aanbieden om je huis op te fleuren is Spuitwerken Vroman een goede keuze. We bieden je kwalitatieve verf, een perfecte afwerking en advies op maat voor al je projecten. Zo verwezenlijken we samen jouw droom.

Benieuwd naar wat een schilder van Spuitwerken Vroman voor jou kan betekenen? Vraag dan nu je gratis offerte aan.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Heb je mogelijks interesse, maar twijfel je nog? Of wil je wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!