Lakken van deuren: laat het doen door professional Spuitwerken Vroman!

Je deuren kunnen een opvallende rol spelen in de uitstraling van je huis. Of je nu je interieur wilt opfrissen met een nieuwe uitstraling of je nieuwe deuren wilt beschermen tegen slijtage, het lakken van deuren is een uitstekende manier om dit te bereiken. Een deur verven of lakken kan een volledig nieuwe uitstraling bieden.

Wat wordt er nu juist bedoeld met het lakken van deuren? Het is het proces waarbij een beschermende en decoratieve laag verf wordt aangebracht op de oppervlakken van deuren. Dit kan zowel voor binnen- als buitendeuren worden gedaan en biedt tal van voordelen, waaronder bescherming tegen vocht, vuil en krassen, evenals het verbeteren van de visuele aantrekkingskracht van de deur. Want zeg nu zelf: een gelakte keuken geeft een veel mooiere uitstraling. 

Voor Spuitwerken Vroman zijn lakwerken een fluitje van een cent. Neem dus zeker contact met hen op om je lakwerken door echte professionals te laten doen. 

Lakken van deuren

Waarom is het belangrijk om deuren te lakken?

Het lakken van deuren is belangrijk om verschillende redenen. Wij lijsten ze graag even voor je op: 

Beschermen van vocht

Lak vormt een beschermende laag op het oppervlak van de deur, waardoor het hout wordt afgeschermd tegen vocht. Dit is essentieel om te voorkomen dat hout gaat uitzetten, krimpen, kromtrekken of barsten door blootstelling aan vochtige omstandigheden. Dankzij een laagje lak zal de deur goed beschermd zijn. 

Beschermen tegen schimmels

Door vocht buiten te houden, helpt het lakken van deuren ook bij het voorkomen van de groei van schimmels op het oppervlak.

Duurzaamheid

Een goede laklaag draagt bij aan de duurzaamheid van de deur. Het beschermt het hout tegen slijtage, krassen en andere vormen van schade, waardoor de levensduur van de deur wordt verlengd en de keukendeur in goede staat zal blijven. Ook een houten deur kan door Spuitwerken Vroman gelakt worden. 

Esthetische waarde

Een deur schilderen of lakken geeft een mooie, afgewerkte uitstraling dankzij een matte of hoogglans afwerking. Het verbetert niet alleen de esthetiek van de deur, maar ook van de hele ruimte waarin deze is geïnstalleerd. Wil je graag de huidige kleur van je deur behouden of voor een volledig andere kleur kiezen? Het kan allebei! Spuitwerken Vroman zorgt ervoor dat de gekozen verf perfect in je interieur past. 

Gemakkelijk te reinigen

Gelakte deuren zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken dan onbehandeld hout. De laklaag voorkomt dat vuil en vlekken diep in het hout doordringen, waardoor reinigen eenvoudiger wordt. Gewoon even snel over de deur gaan met een vochtige spons zal al voldoende zijn.

Weersbestendigheid

Lak biedt bescherming tegen de invloeden van het weer, zoals zonlicht en regen. Dit is vooral belangrijk voor buitendeuren die blootstaan aan de elementen. Een binnendeur schilderen gebeurt daarentegen vaak om esthetische redenen. 

Is lakken hetzelfde als schilderen?

Neen, lakken en schilderen zijn twee verschillende afwerkingsmethoden. Het lakken van deuren omvat het aanbrengen van een transparante of gekleurde laklaag op het houtoppervlak. Dit zorgt voor bescherming en verfraaiing van het hout. Schilderen daarentegen houdt in dat de deur volledig wordt bedekt met een verflaag die het hout volledig verbergt, met een homogeen kleurresultaat als gevolg. 

Beide methoden hebben hun eigen voordelen en worden gekozen op basis van de gewenste uitstraling. Het is echter aan te raden om je houten deuren te lakken: op deze manier wordt het oppervlak zeer goed beschermd tegen mogelijke beschadigingen.

Bij Spuitwerken Vroman worden binnendeuren in de spuitcabine gespoten worden met een 2 componenten lak die vele malen sterker en beter tegen huidvet en krassen kan dan het standaard schilderen met 1k verfsysteem. Je bekomt ook een veel egalere afwerking doordat je geen structuur meer hebt van de verfrol. Dit zijn de grootste troeven waarom kiezen voor spuiten een top idee is! 

Kunnen alle deuren gelakt worden?

Voordat het lakken begint, is het belangrijk om het oppervlak goed voor te bereiden. Op een onvoorbereide deur schilderen zorgt namelijk niet voor optimaal resultaat. Zo is het essentieel dat het oppervlak gereinigd wordt, waarbij de oude verflaag met fijn schuurpapier wordt verwijderd en eventuele beschadigingen worden hersteld.

Is er een verschil tussen het lakken van binnen- en buitendeuren?

Ja, het lakproces voor binnen- en buitendeuren kan verschillen. Buitendeuren worden namelijk blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld felle zon of hagel. Bij het lakken van buitendeuren wordt dan ook vaak gekozen voor een sterke lak die bestendig is tegen UV-straling en sterke temperatuurschommelingen. 

Een binnendeur schilderen doet men dan weer vaker met een watergedragen lak of verf. Watergedragen verf is een verf op waterbasis. Er wordt geadviseerd om voor binnendeuren watergedragen lakken te gebruiken, die daarnaast ook nog eens beter voor het milieu en makkelijker uit te wassen zijn. Daarnaast kunnen binnendeuren esthetisch anders worden afgewerkt dan buitendeuren om bij het interieur te passen.

Verschillende lakmethoden en technieken

Het lakken van deuren kan op verschillende manieren worden gedaan: alles hangt af van het gewenst resultaat en het type deur. Zo kan men kiezen tussen spuiten, schilderen met een kwast of een roller, en dompelen. 

Bij het lakken van deuren speelt grondverf (droog primer) een cruciale rol. Grondverf is een voorbehandeling die wordt aangebracht op het houtoppervlak voordat de lak zelf gebruikt wordt. Een droog primer heeft verschillende belangrijke functies: onder meer zorgt het voor een sterke hechting van de lak, het beschermen van het hout tegen het vocht en betere duurzaamheid van de afwerking. Door een grondverf te gebruiken voorkom je dat de lak door het hout wordt geabsorbeerd. 

Spuitwerken Vroman: onze troeven

Als je streeft naar perfectie en elegantie in je interieur, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze lakkerij staat bekend om haar toewijding aan vakmanschap en hoogwaardige afwerking. Als je te maken hebt met een houten deur waar nog een oude laklaag op zit, dan is de deur schuren essentieel. Voor het lakken van de deur wordt deze dus vaak met fijn schuurpapier of een zachte borstel behandeld waardoor er een egaal oppervlak verkregen wordt. Er bestaat zowel fijn, middelgrof als grof schuurpapier. De professionals van Spuitwerken Vroman weten perfect welke te gebruiken in jouw situatie. 

Met jarenlange ervaring in het lakwerk hebben we een reputatie opgebouwd als dé expert op het gebied van lakkerijen. Dankzij onze professionele laktechnieken en speciale verftechnieken verkrijg je het beste resultaat. 

We begrijpen dat jouw deuren, en vooral je keukendeur, meer zijn dan slechts functionele objecten; het zijn de bouwstenen van jouw huiselijke omgeving en verdienen daarom niets minder dan de beste behandeling.

Lakken van deuren

Eigen atelier

Ja, het lakproces voor binnen- en buitendeuren kan verschillen. Buitendeuren worden namelijk blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld felle zon of hagel. Bij het lakken van buitendeuren wordt dan ook vaak gekozen voor een sterke lak die bestendig is tegen UV-straling en sterke temperatuurschommelingen. 

Een binnendeur schilderen doet men dan weer vaker met een watergedragen lak of verf. Watergedragen verf is een verf op waterbasis. Er wordt geadviseerd om voor binnendeuren watergedragen lakken te gebruiken, die daarnaast ook nog eens beter voor het milieu en makkelijker uit te wassen zijn. Daarnaast kunnen binnendeuren esthetisch anders worden afgewerkt dan buitendeuren om bij het interieur te passen.

Expertise en ervaring

Bij Spuitwerken Vroman beschikken we over jarenlange ervaring in het vakgebied. We hebben een grondig begrip van verschillende houtsoorten, laksoorten en technieken, waardoor we in staat zijn om de beste resultaten te leveren die aan jouw verwachtingen voldoen.

Perfecte afwerking

Bij Spuitwerken Vroman streven we ernaar om jouw wensen werkelijkheid te maken. Onze onderscheidende kenmerken maken ons de ultieme keuze als lakkerij van meubels. Bij Spuitwerken Vroman is perfect resultaat de norm. We leggen de lat hoog als het gaat om de afwerking van jouw deuren.

Op zoek naar een betrouwbare lakkerij? Kies voor Spuitwerken Vroman!

Het lakken van je keukendeur kan jouw interieur nieuw leven inblazen en een gevoel van luxe toevoegen aan de keuken. Met Spuitwerken Vroman heb je een betrouwbare partner aan je zijde. Onze toewijding aan vakmanschap, ervaring en perfectionisme zorgt ervoor dat je keukendeur niet alleen beschermd wordt tegen schade, maar ook een statement maken in je huis. 

Neem vandaag nog contact op

Als je op zoek bent naar manieren om je meubels nieuw leven in te blazen en ze een verfijnde uitstraling te geven, dan is het lakken van meubels de perfecte oplossing. 

Contacteer ons vandaag nog of vraag een gratis offerte op!