Laat het lakken van je deuren over aan professionals: doe een beroep op Spuitwerken Vroman

Lakken deuren

Denk je eraan om je deuren te laten lakken? Ons advies: niet twijfelen! Het lakken van deuren heeft een tal van praktische en esthetische voordelen, en bovendien passen gelakte deuren in bijna ieder interieur.

Wat houdt het lakken van deuren in?

Het lakken van deuren is een proces waarbij een beschermende en decoratieve laag verf wordt aangebracht op de oppervlakken van deuren. Dit proces heeft talloze voordelen en is essentieel voor de duurzaamheid en de esthetische verbetering van jouw deuren. 

Bij het lakken van deuren is het belangrijk om meerdere dunne lagen solvent of watergedragen lak aan te brengen. Tussen elke laag moet er voldoende droogtijd worden gelaten. Is het lakproces voltooid, dan moeten de deuren voldoende tijd krijgen om volledig uit te harden. 

Is lakken hetzelfde als schilderen?

Neen, lakken en schilderen zijn twee verschillende afwerkingsmethoden. Het lakken van deuren omvat het aanbrengen van een transparante of gekleurde laklaag op het houtoppervlak. Dit zorgt voor bescherming en verfraaiing van het hout. Schilderen daarentegen houdt in dat de deur volledig wordt bedekt met een verflaag die het hout volledig verbergt, met een homogeen kleurresultaat als gevolg. 

Beide methoden hebben hun eigen voordelen en worden gekozen op basis van de gewenste uitstraling. Het is echter aan te raden om je houten deuren te lakken: op deze manier wordt het oppervlak zeer goed beschermd tegen mogelijke beschadigingen.

Voordelen van het lakken van deuren

Een beschermend laagje

Het lakken van deuren biedt een zeer sterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere beschadigingen die de levensduur van jouw deuren kunnen verkorten. De lak vormt namelijk een barrière tussen de houten deur en de omgeving, waardoor vocht, insecten en andere schadelijke elementen worden geweerd.

Verfraaiing en versterking van de natuurlijke houtnerf

Met gelakte houten binnendeuren behoud je de natuurlijke uitstraling van het hout én versterk je de natuurlijke houtnerf. Hierdoor krijgen de deuren een meer karakteristieke look wat jouw interieur nog meer authentiek maakt.

Weerbestendigheid en bescherming tegen vocht

Buitendeuren worden vaak blootgesteld aan slechte weersomstandigheden. Het lakken van deuren zorgt voor een weerbestendige afwerking die voorkomt dat vocht de deuren kan binnendringen. Zo wordt de schade aan de deuren door vocht vermeden waardoor de deuren ettelijke jaren meegaan.

Een brede waaier aan kleuropties

Bij het lakken van deuren kan je genieten van een brede scala aan kleuropties. Van klassieke tinten en donkere kleuren tot lichte beiges en meer gedurfde kleuren: de mogelijkheden zijn eindeloos! Hierdoor kan je je deuren aanpassen zoals je maar wilt; zo geef je je huis een personal touch met zelf gekozen verf en zorg je ervoor dat de deuren perfect passen bij jouw interieur. 

Eenvoudig onderhoud

Gelakte deuren zijn gemakkelijk om schoon te maken en te onderhouden. Een regelmatige reiniging met een vochtige doek houdt de gelakte deuren in optimale staat: meer is er niet nodig! Gelakte deuren kunnen er dus met gemak jarenlang als nieuw uitzien.

Kunnen alle deuren gelakt worden?

Voordat het lakken begint, is het belangrijk om het oppervlak goed voor te bereiden. Op een onvoorbereide deur schilderen zorgt namelijk niet voor optimaal resultaat. Zo is het essentieel dat het oppervlak gereinigd wordt, waarbij de oude verflaag met fijn schuurpapier wordt verwijderd en eventuele beschadigingen worden hersteld.

Is er een verschil tussen het lakken van binnen- en buitendeuren?

Ja, het lakproces voor binnen- en buitendeuren kan verschillen. Buitendeuren worden namelijk blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld felle zon of hagel. Bij het lakken van buitendeuren wordt dan ook vaak gekozen voor een sterke lak die bestendig is tegen UV-straling en sterke temperatuurschommelingen. Een binnendeur schilderen doet men dan weer vaker met een watergedragen lak. Daarnaast kunnen binnendeuren esthetisch anders worden afgewerkt dan buitendeuren om bij het interieur te passen.

Verschillende lakmethoden en technieken

Het lakken van deuren kan op verschillende manieren worden gedaan: alles hangt af van het gewenst resultaat en het type deur. Zo kan men kiezen tussen spuiten, schilderen met een kwast of een roller, en dompelen.

Bij het lakken van deuren speelt grondverf (droog primer) een cruciale rol. Grondverf is een voorbehandeling die wordt aangebracht op het houtoppervlak voordat de lak zelf gebruikt wordt. Een droog primer heeft verschillende belangrijke functies: onder meer zorgt het voor een sterke hechting van de lak, het beschermen van het hout tegen het vocht en betere duurzaamheid van de afwerking. Door een grondverf te gebruiken voorkom je dat de lak door het hout wordt geabsorbeerd. 

Een deur schilderen? Dat doe je met Spuitwerken Vroman!

Een deur verven lijkt misschien eenvoudig, maar zoals ze zeggen: schijn bedriegt. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan het laagje lak alleen. Het aanbrengen van een nieuwe laag verf of vernis kan iedereen, maar enkel een gespecialiseerde lakker weet hoe je een woning kan beschermen, welke techniek toe te passen en hoe een item correct afgewerkt moet worden.

Dus wil je verticale strepen, vlekken en andere oneffenheden op je deuren vermijden? Dan besteed je de lakwerken beter uit aan de gespecialiseerde lakkers van Spuitwerken Vroman: perfect resultaat gegarandeerd!

Waarom kiezen voor Spuitwerken Vroman?

Bij Spuitwerken Vroman hebben we de juiste expertise, ervaring en gereedschappen om een hoogwaardig resultaat van lakwerken te garanderen.  garanderen. Met jarenlange ervaring in het lakken van deuren zorgen wij er zeker voor dat je jarenlang van een hoogkwalitatief resultaat kan genieten.

Ongeëvenaarde techniek

De juiste techniek is erg belangrijk om perfect afgewerkte oppervlakken te verkrijgen. Dit komt nauw overeen met maatwerk. De schilders van Spuitwerken Vroman hebben een goed oog voor detail, waardoor alles netjes wordt afgewerkt. 

Daarnaast beschikken we in ons atelier over een industriële spuitcabine waardoor we vrijwel elk oppervlak van een nieuwe laag lak kunnen voorzien. Ook voor het schilderen of lakken van grote oppervlakken kan je bij ons terecht!

Lakken deuren

Een perfecte afwerking

Spuitwerken Vroman combineert zorgvuldigheid moeiteloos met vaardigheid om een schitterend resultaat te bekomen. Met een correcte afwerking vermijd je immers toekomstige schade. Een nieuw laagje is de beste bescherming en garandeert een langere levensduur

Op zoek naar een betrouwbare lakkerij? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Voor al je lak- en schilderwerken in Oost-Vlaanderen kan je bij Spuitwerken Vroman terecht. Heb je gerichte vragen over onze lakkerij of nood aan advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij helpen je graag telefonisch of per e-mail verder!

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Heb je mogelijks interesse, maar twijfel je nog? Of wil je wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!