Microcement zelf aanbrengen - tips van Spuitwerken Vroman

Een betonnen look in je interieur is de laatste jaren erg populair. Het is echter ook vrij duur. Je kan de kosten makkelijk drukken door gebruik te maken van microcement, een goedkoper alternatief dat je bovendien zelf aan kan brengen. Microcement vloeren, wanden en plafonds zijn perfect voor elk stijlvol interieur. Spuitwerken Vroman is een expert op het gebied van decoratieve technieken. Microcement zelf aanbrengen was nog nooit zo makkelijk dankzij hun tips!

Microcement, wat is dat?

Microcement bestaat uit minerale pigmenten, kunsthars en cement. Dit materiaal kan aangebracht worden op allerlei oppervlakken, zelfs op poreuze ondergronden, al moet de ondergrond in dat geval wel voorbereid worden. Je creëert zo een duurzame afwerking van je wanden, vloeren en zelfs plafonds. 

Een microcement vloer, een microcement wand… ze hebben allemaal iets gemeen, namelijk dat de ruimte plots veel warmer aanvoelt. Wanneer je dit product op de vloeren of muren aanbrengt, schep je meteen een stijlvol interieur met verschillende texturen. 

Forcrete - perfect voor al jouw projecten

Forcrete is wat we bij Spuitwerken Vroman gebruiken voor al onze microcement projecten. De toepassing ervan is mogelijk in droge én vochtige ruimtes - je kan er bijvoorbeeld ook je douchewanden mee bekleden.

Forcrete is beschikbaar in vele verschillende kleuren en kan worden aangebracht op elke ondergrond. Artdeco-Vroman helpt je met een correcte plaatsing, zodat jij enkel nog moet genieten van het eindproduct.  

Microcement aanbrengen - de tips van Vroman

Het aanbrengen van microcement is een intensief karwei. Je moet verschillende stappen doorlopen en verschillende factoren in acht nemen om dit tot een goed einde te brengen. Vroman geeft je hier echter de nodige tips om microcement stap voor stap op de juiste manier aan te brengen. 

Ondergrond voorbereiden

Microcement of microbeton kan op vrijwel elk oppervlak aangebracht worden, mits dit op de juiste manier is voorbereid. Het is dus erg belangrijk dat je je oppervlak volledig vet- en stofvrij maakt alvorens te beginnen. Bovendien moet het materiaal droog en stevig zijn, aangezien het meerdere lagen moet kunnen dragen.

Wil je het microcement rechtstreeks op mortel aanbrengen? Dan moet je dit eerst vier weken laten uitharden. Anders zullen er zich scheuren vormen, en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor een hoog wooncomfort.

Laag microcement aanbrengen

Microcement breng je aan in verschillende lagen. Dit kan met de hand gesmeerd worden voor een extra effect. Soms moet er nog een primer voor de eerste laag microcement worden aangebracht.

Daarna breng je tussen de twee à vier lagen aan. Dit gaat meestal over twee grondlagen en twee afwerkingslagen. Daarin wordt ook de juiste kleur gemengd.

Afwerking

Tenslotte wordt er nog een coating of beschermlaag aangebracht. Dit zal je microcement beschermen en ervoor zorgen dat het slijtvast en waterdicht wordt. Zo is het goed bestand tegen eventuele botsingen met zware voorwerpen en dergelijke.

Een microcement wand, vloer of plafond heeft nauwelijks onderhoud nodig. Agressieve schoonmaakmiddelen laat je dus het best achterwege. Gebruik gewoon wat water of een neutraal schoonmaakmiddel om het vuil weg te houden, en je bent klaar. 

Laat jouw microcement werken over aan Vroman

Een slijtvaste wand met de juiste kleur, samenstelling en afwerking creëren? Dat is een moeilijke klus waar je de juiste kennis en producten voor nodig hebt. Je kan dit allemaal zelf doen, maar om ervoor te zorgen dat jouw wand of vloer vrij blijft van krassen en schade is het een goed idee om een expert van Vroman in te schakelen. 

Wat moet er gebeuren met niet-absorberende oppervlakken, hoe gebruik je een rubberen troffel, op welk type vloer kan het product worden aangebracht… Al deze vragen en meer kan een vakman van Vroman voor jou oplossen. Vertrouw daarom op onze expertise en vraag je offerte aan!

Vertrouw op een expert van Vroman!

Wil jij de look van een gietvloer, zonder voor beton te betalen? Dan is microcement jouw oplossing! Schakel Vroman in om jouw project tot een goed einde te brengen. Vraag een gratis offerte aan of neem contact met ons op

Professionele schilder inhuren? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Als je op zoek bent naar hoogwaardig lak- of schilderwerk voor jouw project, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze ervaren professionals leveren kwaliteitsvol lakwerk voor een transparante en eerlijke prijs.

Dus ben je van plan om jouw interieur items te laten schilderen of lakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!