Microcement Vloer nadelen: alles wat u moet weten

Bent u op zoek naar een moderne en duurzame vloerafwerking voor uw woning of bedrijfspand? Microcement is een populaire keuze omwille van zijn veelzijdigheid, maar net als elk ander materiaal heeft het zijn eigen voor- en nadelen. Bij Spuitwerken Vroman streven we ernaar om onze klanten volledig te informeren, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun vloerprojecten. Als transparant bedrijf vertellen we u alles wat u moet weten over de nadelen van een cementgebonden gietvloer, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Lees in dit artikel meer over deze decoratieve techniek.

microcement vloer nadelen

Wat is microcement?

Microcement, ook bekend als microbeton of microtopping, is een dunne laag cementmateriaal dat wordt aangebracht op vloeren, muren, aanrechtbladen en andere oppervlakken. Microcement heeft gelijkaardige eigenschappen als beton ciré, maar heeft toch een iets andere samenstelling. Het materiaal wordt gekenmerkt door zijn naadloze en moderne uitstraling, evenals zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan kleuren, wat ook behoort tot de voordelen van microcement.

Nadelen van een microcement Vloer

Kosten

Een van de belangrijkste nadelen van een microcement vloer is de initiële kostprijs. Microcement plaatsen is over het algemeen duurder dan traditionele vloeropties zoals tegels, laminaat of vinyl. Dit komt doordat het aanbrengen van microcement een arbeidsintensief proces is dat heel wat vaardigheid en expertise vereist.

Gevoeligheid voor krassen

Hoewel microcement over het algemeen erg duurzaam is, kan het gevoelig zijn voor krassen en slijtage bij zwaar gebruik. Dit kan vooral een probleem vormen in drukbezochte ruimtes zoals gangen, keukens en commerciële ruimtes. Dit is op te lossen door één of meerdere lagen aan te brengen als bescherming.

Gevoeligheid voor vlekken

Net als bij krassen kan microcement ook gevoelig zijn voor vlekken als het oppervlak niet goed wordt onderhouden. Gemorste vloeistoffen zoals wijn, koffie en olie kunnen in het oppervlak trekken en moeilijk te verwijderen zijn. Ook dit probleem is te verhelpen door een beschermingslaag.

Gladheid

Microcement kan glad worden als het nat is, wat een risico op uitglijden en vallen kan veroorzaken. Dit kan vooral een probleem zijn in een microcement badkamer, keuken of andere vochtige ruimtes.

Moeilijk te repareren

Als een microcement oppervlak beschadigd raakt, kan het moeilijk zijn om de schade te repareren zonder het hele oppervlak opnieuw te moeten behandelen. Dit kan leiden tot aanzienlijke kosten en verstoring van het gebruik van de ruimte.

Hoe nadelen minimaliseren

Hoewel microcement enkele nadelen heeft, zijn er verschillende manieren om deze te minimaliseren:

Kies voor een goede kwaliteit

Investeer in hoogwaardige microcement producten en een professionele installatie om de duurzaamheid en prestaties van uw vloer te maximaliseren. Ook een naadloze afwerking kan ervoor zorgen dat het beton langer meegaat.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud en reiniging van uw microcement vloer kunnen helpen om krassen, vlekken en andere schade te voorkomen.

Antislipbehandeling

Diverse gietvloeren krijgen een glanzende afwerking, waardoor de gladheid toeneemt. Overweeg het aanbrengen van een antislipbehandeling om de gladheid van uw microcement vloer te verminderen, vooral in vochtige ruimtes. 

Snelle reparatie

Als uw microcement vloer beschadigd raakt, laat u de schade best zo snel mogelijk repareren door een professional om verdere problemen te voorkomen.

Professioneel advies van onze experts

Bij Spuitwerken Vroman weten we dat het kiezen van de juiste vloerafwerking een belangrijke beslissing is. Daarom bieden we professioneel advies en een klantvriendelijke service aan om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw project. Ons ervaren team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u bij te staan bij elke stap van het proces. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste begeleiding aanbieden.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Hoewel een vloer van microcement enkele nadelen heeft, zijn er verschillende manieren om deze te minimaliseren en de voordelen te versterken. Met de juiste voorbereiding, installatie en onderhoud kan een microcement vloer een duurzame en stijlvolle keuze zijn voor uw woning of bedrijfspand. Neem vandaag nog contact op met Spuitwerken Vroman voor meer informatie en een vrijblijvende offerte voor uw microcement vloerproject.

Professionele schilder inhuren? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Als je op zoek bent naar hoogwaardig lak- of schilderwerk voor jouw project, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze ervaren professionals leveren kwaliteitsvol lakwerk voor een transparante en eerlijke prijs.

Dus ben je van plan om jouw interieur items te laten schilderen of lakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!