Heeft microcement nadelen? Laten we eerlijk zijn.

Microcement, ook wel mortex, microtopping of zelfs Forcrete genoemd, is populair. Dat is zeker. Maar kent het ook nadelen? In dit artikel geven we helderheid: welke ongemakken kan je tegenkomen bij microcement vloeren en wanden? Denk aan krassen, scheurvorming en de noodzaak van deskundige installatie. Ontdek de volledige lijst van de microcement nadelen hier. En maak een weloverwogen keuze. Weet daarbij dat je altijd bij Vroman terecht kunt met al je vragen over microcement of andere decoratieve technieken

Goed om te weten

  • Microcement staat ook wel bekend als mortex, microtopping of Forcrete. Dus de kans bestaat dat je microcement kent onder een andere naam.
  • Microcement is gevoelig voor krassen en schade bij intensief gebruik; preventieve maatregelen en onderhoud kunnen dit tegen gaan.
  • Een juiste aanbrenging van microcement is cruciaal; onjuiste applicatie kan leiden tot scheurvorming, dus de hulp inschakelen van professionals zoals Vroman wordt sterk aangeraden.
  • Consistent onderhoud is noodzakelijk voor de levensduur van microcementvloeren. Wekelijks dweilen met de juiste producten en onderhoud met onderhoudswas zijn essentieel.
microcement kleuren

Waar je best goed over nadenkt

Microcement is een veelzijdig materiaal met vele voordelen, maar zoals bij elk bouwmateriaal, is het van cruciaal belang om de nadelen te kennen voor het maken van een goed geïnformeerde keuze. Deze nadelen variëren van kleine esthetische problemen tot grotere structurele kwesties die de duurzaamheid en functionaliteit van de microcement vloeren kunnen beïnvloeden. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je door de potentiële risico’s heen te leiden. Zo ben jij volledig voorbereid op je microcementavontuur met de juiste microcementproducten.

Bij Vroman zijn we experts in microcement en staan we steeds voor je klaar. Contacteer ons vrijblijvend of vraag een gratis offerte aan.

Krassen en beschadigingen

Hoewel microcement een grote weerstand biedt tegen slijtage en een uitstekende hechting heeft, is het niet volledig immuun voor krassen en beschadigingen. Dit is vooral het geval op intensief gebruikte oppervlakken zoals terrassen, waar zware voorwerpen en voetverkeer hun tol kunnen eisen op de ondergrond waarop het microcement is aangebracht. Het is daarom aan te raden om meubelpoten te bekleden met vilt om schade te voorkomen.

En als er kleine krasjes ontstaan, geen paniek! Speciale onderhoudswas met minerale pigmenten kan worden gebruikt om deze te maskeren.

Beperkingen en scheurvorming

Een ander belangrijk aspect om over na te denken bij het kiezen voor microcement is de mogelijkheid van scheurvorming en beperkingen in de functionaliteit van de vloer als gevolg van onjuiste toepassing. Dit kan gebeuren als gevolg van onregelmatigheden in de bestaande ondergrond, of wanneer de installatiestappen niet correct worden gevolgd. Het gebruik van lagere kwaliteit microcement kan ook leiden tot barstvorming na verloop van tijd.

Daarom is het essentieel om de juiste stappen te volgen en hoogwaardige materialen, zoals een doorlopende coating, te gebruiken om problemen te voorkomen, zoals het puin gegenereerd tijdens het proces. Een grote verscheidenheid aan materialen kan worden gebruikt om de beste resultaten te bereiken, naast het al genoemde breed scala.

Het belang van professionals

Dit brengt ons bij een cruciaal punt: het belang van professionele hulp bij het microcement aanbrengen. Het inhuren van een professional met gecertificeerde specialisatie in microcement is essentieel om een juiste aanbrenging te verzekeren. Een correcte applicatie van microcement wordt gewaarborgd door het gebruik van hoogwaardige materialen en deskundige installatie, welke samen zorgen voor optimale prestaties en duurzaamheid. Daarom is het belangrijk om een expert in te schakelen voor het microcement plaatsen.

Professionals zoals Vroman beschikken over de benodigde ervaring en kennis van decoratieve technieken om een hoogwaardige afwerking met microcement te realiseren. Zelf aanbrengen van microcement wordt afgeraden vanwege de complexiteit van de applicatie en de specifieke technische vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Microcement onderhoud

Nu we het hebben gehad over de installatie, laten we eens kijken naar wat er nodig is om een microcement vloer te onderhouden. Microcementvloeren dienen wekelijks gedweild te worden met een speciaal reinigingsmiddel of groene zeep voor eenvoudig onderhoud. Stof en ander losliggend vuil kan verwijderd worden met een bezem of stofzuiger met zachte haartjes om krassen te voorkomen.

Daarnaast is het ook belangrijk om de vloer te beschermen tegen schade door meubels door rubberen beschermers te gebruiken. En voor een diepere reiniging, wordt het aangeraden om eens per kwartaal te dweilen met een specifieke onderhoudswas. Met een beetje zorg en aandacht kan je microcementvloer er jarenlang geweldig uitzien!

Waarom kiezen voor Vroman?

Ondanks enkele nadelen, biedt microcement de grootste voordelen, vooral wanneer het wordt aangebracht door een professional zoals Vroman. Zij staan bekend om hun streven naar topkwaliteit en een perfecte afwerking in al hun microcementprojecten.

Dankzij de flexibele aard van microcement, kan Vroman aanpassingen in kleur en textuur maken om aan jouw unieke behoeften en stijlen te voldoen, inclusief een glanzende afwerking en naadloze afwerking. Of je nu op zoek bent naar een waterdichte oplossing voor je microcement badkamer met beton ciré of een specialist in decoratieve technieken met microcement, Vroman heeft je gedekt. Maar je kan bij hen terecht voor meer dan enkel microcement. Ze gaan nog veel verder in de verschillende soorten afwerkingen en blijven zich ontwikkelen. Lakken, schilderen, de keuze is reuze. Zo werken ze zelfs met het bekende nieuwe VeroMetal®. Een koud vloeibare metal coating van écht metaal die niet meer weg te denken is uit de hedendaagse designwereld.

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Vroman. Of lees het artikel van VT Wonen over waarom microcement een perfect waterdicht alternatief is.

Contacteer ons

Bij Vroman weten we wat we doen en staan we graag voor je klaar. Contacteer ons vrijblijvend of vraag een gratis offerte aan.

Professionele schilder inhuren? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Als je op zoek bent naar hoogwaardig lak- of schilderwerk voor jouw project, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze ervaren professionals leveren kwaliteitsvol lakwerk voor een transparante en eerlijke prijs.

Dus ben je van plan om jouw interieur items te laten schilderen of lakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!