Microcement - hét materiaal voor jouw interieur!

Een betonnen vloer: het ziet er prachtig uit, is makkelijk te onderhouden én gaat jarenlang mee. Het enige probleem is dat zo’n vloer wel erg duur is. Bovendien is het een stuk moeilijker om zo’n betonnen look te verkrijgen op je muren of plafond. Gelukkig bestaat er een oplossing: microcement! Dit kwalitatieve materiaal is een stuk goedkoper dan echt beton, maar ziet er precies hetzelfde uit. Bovendien kan het gebruikt worden op je vloeren, wanden én plafond - waar je maar wil! Spuitwerken Vroman is een expert in het decoratief gebruik van microcement. Lees in dit artikel meer over dit fantastische materiaal en onze decoratieve technieken.

Wat is microcement? Vroman legt uit!

Microcement bestaat uit minerale pigmenten, kunsthars en cement. Deze unieke mix zorgt ervoor dat het product een dunne afwerkingslaag kan vormen op allerlei oppervlakken. Je kan dit gebruiken voor een microcement vloer, een wand of zelfs het plafond! 

Microcement creëert een warme look in elke ruimte. Bovendien kan je het perfect gebruiken op intensief gebruikte oppervlaktes. Zelfs een microcement badkamer is een mogelijkheid! Dit unieke product is namelijk zowel slijtvast als waterdicht, wat het perfect maakt voor intensief gebruik.  

Forcrete, het perfecte materiaal voor jouw beton look

Bij Spuitwerken Vroman maken we gebruik van Forcrete voor onze decoratieve technieken. Dit product vind je in veel verschillende kleuren, zodat het zeker bij jouw stijl past. Bovendien wordt het makkelijk gebruikt voor elk soort oppervlak: van vochtige ruimtes tot droge ruimtes, op elke soort ondergrond. 

Voor een correcte plaatsing van dit materiaal vertrouw je op Artdeco-Vroman. Zij zorgen ervoor dat jouw microcement vloeren, wanden of plafonds perfect verzorgd worden, met een naadloze afwerking. Jij hoeft binnenkort enkel nog te genieten van jouw nieuwe unieke vloer, wand of plafond! 

Voordelen van microcement oppervlak

Dat een oppervlak afwerken met microcement een goed idee is, dat weet je ondertussen al. Indien je toch nog een beetje overtuiging nodig hebt, zorgen we daar echter graag voor! Dit flexibel materiaal heeft namelijk vele voordelen. 

Verschillende afwerkingsmogelijkheden

Microcement kan niet alleen op heel wat verschillende ondergronden worden aangebracht, maar er is ook nog een grote verscheidenheid aan afwerkingsmogelijkheden! Van een glanzende afwerking tot een matte look, van natuurlijke tinten tot allerlei verschillende kleuren, alles kan! 

Slijtvast en waterdicht

Microcement of beton ciré is niet alleen een product met verschillende afwerkingsmogelijkheden en een lange levensduur, het is ook goed bestand tegen allerlei zaken. Je kan het perfect gebruiken in plaats van tegels in de badkamer, aangezien dit materiaal volledig waterdicht is. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor krassen - microcement is ongelooflijk slijtvast

Makkelijk schoon te maken

Zie je toch een vlek op je microcement muur of vloer? Geen nood, dit is snel op te lossen! Water en een neutraal schoonmaakmiddel zijn voldoende om alles goed te onderhouden. Je hoeft zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. 

Wil jij ook genieten van alle voordelen van microcement? Neem zeker contact op met Spuitwerken Vroman of bekijk onze realisaties

Microcement plaatsen, hoe doe je dat?

Microcement heeft vele voordelen, maar vooraleer je daarvan kan genieten moet dit materiaal natuurlijk eerst nog geplaatst worden. Dat proces bevat enkele verschillende stappen. Om ervoor te zorgen dat jouw microcement vloer of muur er perfect uitziet, is het een goed idee om de plaatsing over te laten aan echte professionals, zoals de vakmensen van Artdeco-Vroman . 

Bereid de ondergrond voor

De ondergrond voorbereiden is een belangrijk onderdeel van dit proces. Microcement kan je op vrijwel elke ondergrond plaatsen, maar die ondergrond moet wel volledig stof- en vetvrij zijn. Bovendien wil je ervoor zorgen dat de ondergrond stevig en droog is. 

Microcement aanbrengen

Het blijft niet bij één laag microcement. Meestal worden er zo’n vier lagen microcement aangebracht, waarbij de afwerking en de juiste kleur in de lagen worden verwerkt. Microcement wordt meestal handmatig aangebracht. Daarom is het zo belangrijk dat dit wordt uitgevoerd door iemand met kennis van zaken. 

Beschermingslaag

Tenslotte wordt er nog gezorgd voor een goede afwerking. Ook die wordt in verschillende lagen aangebracht. Het is dankzij deze afwerkingslaag dat je microcement zo waterdicht en slijtvast is. 

Vertrouw op de vakmannen van Spuitwerken Vroman!

Wil jij graag genieten van alle voordelen van dit prachtige materiaal met haar natuurlijke uitstraling? Om van de belangrijkste kenmerken van microcement te kunnen genieten, schakel je een vakman van Spuitwerken Vroman in. Vraag je gratis offerte aan of neem contact met ons op

Professionele schilder inhuren? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Als je op zoek bent naar hoogwaardig lak- of schilderwerk voor jouw project, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze ervaren professionals leveren kwaliteitsvol lakwerk voor een transparante en eerlijke prijs.

Dus ben je van plan om jouw interieur items te laten schilderen of lakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!