Een vleugje vintage met Arcade

Op zoek naar een manier om uw woning wat meer eigenheid te geven? Zoek niet langer, Schilderwerken Vroman zorgt voor een originele touch! Breng een vleugje vintage aan in uw interieur dankzij de decoratieve schildertechniek Arcade.

Arcade: Wat is het?

Arcade is een innovatieve kwasttechniek die oppervlakken voorziet van een unieke, retro uitstraling. Met een aangepaste kwast krijgt de verflaag een speciaal effect waardoor de verfstrepen nog zichtbaar zijn. Deze techniek maakt gebruik van de kwalitatieve producten van Bosspaints, een gerenommeerd merk in de verfindustrie. Arcade kan worden toegepast op verschillende ondergronden, zoals muren, plafonds, meubels en meer.

Arcade is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder:

 • Woonruimtes: breng gezelligheid in uw interieur dankzij Arcade. De prachtige textuur is een meerwaarde voor elke ruimte. Deze speciale touch vormt de blikvanger bij elk bezoek. 

 • Commerciële ruimtes: een smaakvol interieur heeft zowel een positieve invloed op u als op uw cliënteel. Maak indruk op uw klanten en creëer een gastvrije sfeer in uw bedrijfsruimte.

 • Meubels: bent u uitgekeken op uw oude meubelstukken? Blaas uw meubels nieuw leven in en pimp ze met Arcade. Of geef nieuwe meubels net dat tikkeltje extra dankzij deze techniek.

Benodigdheden

Om kwasttechniek Arcade zo professioneel mogelijk uit te voeren, zijn de volgende materialen noodzakelijk:

 • Arcade: een streepverf met structuureffect, geschikt voor binnenmuren. De verf is traagdrogend voor een lange verwerkingstijd.

 • Bisol: isoleert vlekken en fixeert een verpoederde ondergrond.

 • Epomur: gebruikt als grond- en afwerklaag. Epomur is geschikt voor vervuilde en/of verpoederde ondergronden.

 • BOSS Decokwast L: valt binnen de categorie van blokkwast en heeft lang, wit zuiver Chinees varkenshaar.

 • Tampicokwast: een platte kwast met een toevoeging van plantaardige tampicovezels. De kwast is geschikt voor het bekomen van een streperig effect bij het schilderen.

Hoe Arcade aanbrengen?

In theorie lijkt het de Arcade-techniek niet zo moeilijk, maar in praktijk laat u dit best over aan onze professionals. Dit is hoe Arcade op een correcte manier aangebracht wordt:

 • Gebruik Bisol of Epomur als grondlaag. Deze producten zijn perfect bestand tegen de trage droging van twee dikke lagen Arcade.

 • Breng de twee lagen Arcade aan met de rol.

 • Bewerk de eerste laag met een blokkwast.

 • Bewerk de tweede laag met een tampicokwast om een mooi streeppatroon te creëren.

Neem contact op met ons

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe Schilderwerken Vroman uw ruimte kan transformeren. Onze vakmensen hebben heel wat ervaring met de Arcade-techniek en staan klaar om uw visie tot leven te brengen. 

Professionele schilder inhuren? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Als je op zoek bent naar hoogwaardig lak- of schilderwerk voor jouw project, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze ervaren professionals leveren kwaliteitsvol lakwerk voor een transparante en eerlijke prijs.

Dus ben je van plan om jouw interieur items te laten schilderen of lakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!