Arcade Raffia voor een authentieke sfeer

Breng gezelligheid in een modern interieur met de natuurlijke elementen van Arcade Raffia. Deze decoratieve techniek zorgt voor een natuurlijk textieleffect, aangebracht door de experts van Schilderwerken Vroman.

Arcade Raffia: Wat is het?

Het is een kwasttechniek waarmee horizontale en verticale lijnen zorgen voor een look van onbewerkt linnen. Dit ambachtelijk uitzicht zorgt ervoor dat een opvallende wand nog meer in het oog springt. Een aangepaste kwast zorgt voor een speciaal effect waarbij de matte kwaststrepen zichtbaar zijn. Deze techniek maakt gebruik van de kwalitatieve producten van Bosspaints, een gerenommeerd merk in de verfindustrie. 

Deze decoratieve techniek is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder:

  • Woonruimtes: geef uw interieur extra cachet dankzij Arcade Raffia. De prachtige textuur is een meerwaarde voor elke ruimte. Een opvallende wand nog wat meer in de verf zetten? Deze speciale touch vormt de blikvanger bij elk bezoek. 

  • Commerciële ruimtes: een smaakvol interieur heeft zowel een positieve invloed op u als op uw cliënteel. Maak indruk op uw klanten en creëer een gastvrije sfeer in uw bedrijfsruimte. 

Benodigdheden

Om de kwasttechniek zo professioneel mogelijk uit te voeren, zijn de volgende materialen noodzakelijk:

  • Arcade: een streepverf met structuureffect, geschikt voor binnenmuren. De verf is traagdrogend voor een lange verwerkingstijd.

  • Bossprim: een verf met een lage glansgraad die zorgt voor een strakke afwerking. Dankzij de hoge dekkracht is er slechts een beperkte hoeveelheid verf nodig. Mogelijke inzuigingsverschillen worden hiermee geïsoleerd. 

  • Universele muur- en plafondrol: door de hoge verfopname spat deze rol niet. Dit product is geschikt voor muren en plafonds. 

  • Tampicokwast: een platte kwast met een toevoeging van plantaardige tampicovezels. De kwast is ideaal om horizontale en verticale lijnen aan te brengen. Die matte kwaststrepen creëren op hun beurt het uitzicht van onbewerkt linnen.

Hoe Arcade Raffia aanbrengen?

Hetzelfde effect creëren als bij de dikke verf van vroeger lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Dit is hoe onze experts de look van onbewerkt linnen op de correcte manier bekomen:

  • Gebruik Bossprim voor de grondlaag. Bisol of Epomur zijn in dit geval niet nodig, want de eerste en tweede laag Arcade worden heel licht aangebracht in vergelijking met de oorspronkelijke Arcade-techniek.

  • Breng beide lagen aan met de rol en bewerk ze daarna met de tampicokwast, een eerste keer direct na applicatie en een tweede keer als de verf begint aan te pakken. Zo gaat de verf korrelen en wordt het uitzicht van onbewerkt linnen gecreëerd. 

Neem contact op met ons

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe Schilderwerken Vroman uw ruimte kan transformeren. Onze vakmensen hebben heel wat ervaring met deze techniek en staan klaar om uw visie tot leven te brengen.

Professionele schilder inhuren? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Als je op zoek bent naar hoogwaardig lak- of schilderwerk voor jouw project, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze ervaren professionals leveren kwaliteitsvol lakwerk voor een transparante en eerlijke prijs.

Dus ben je van plan om jouw interieur items te laten schilderen of lakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!