Wat is Aqua Sensa?

Aqua Sensa van Boss Paints is een naadloze en waterbestendige steenimitatie op basis van cement. Deze bijzonder kras- en stootvaste afwerking is uitstekend onderhoudbaar dankzij de beschermende vernis. Hierdoor is de steenimitatie zowel voor wandbekleding als voor vloerbekleding geschikt. Lees meer over deze decoratieve techniek.

Bovendien kan Aqua Sensa eenvoudig worden aangebracht op diverse ondergronden, waaronder pleisterwerk, cementlagen, betegeling en verschillende andere oppervlakken. De keuken waar de stijl vroeger werd bepaald door ouderwetse tegeltjes, krijgt nu een eigentijds design door het werkblad, de spatwand en de vloeren volledig zonder voegen af te werken.

Kleurnuances

Aqua Sensa beschikt over een kleurenwaaier van 30 verschillende kleuren. Wanneer het technisch haalbaar is, worden er voor jou andere kleuren gecreëerd in het labo van Boss Paints.

Het is moeilijk om een decoratieve techniek in 1 kleur weer te geven, omdat je te maken krijgt met verschillende schakeringen. De kleur is dus slechts een referentiekleur en geeft je een eerste idee van wat de mogelijkheden zijn.

Op zoek naar zachte kleurnuances? Dan is Aqua Sensa Fine perfect voor jou!

Aqua Sensa

Eenheid en rust

De stenen wanden lopen naadloos door van de inloopdouche tot aan het bad en gaan dan vloeiend over in een tegelloze vloer. De keuken krijgt een hedendaags design door het werkblad, de spatwand en de vloer volledig zonder storende voegen af te werken. Dankzij de naadloze afwerking van Aqua Sensa wordt het interieur gehuld in een subtiele, minimalistische stijl die warmte en sfeer uitstraalt. Het is alsof de techniek een zeldzaam gevoel van eenheid en rust schept, alsof alles perfect in harmonie is.

Maar dat is nog niet alles… Aqua Sensa is niet alleen perfect voor individuele toepassingen, maar is bovendien ook de ideale totaaloplossing voor zowel een nieuwbouw als een renovatie.

Aqua Sensa

Hoe wordt Aqua Sensa aangebracht?

Alles begint met een grondlaag Stucprimer Epoxy. Daarom worden twee lagen Aqua Sensa geplaatst met een stucmes. Het is belangrijk om genoeg laagdikte aan te brengen, zodat je een solide en watervaste coating krijgt. Het geheel wordt afgewerkt met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund. Daarna volgen er nog 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat, Satin of Mat Extreme.

Opgelet: vakmanschap maakt het verschil. Als doe-het-zelver begin je beter niet zelf aan het aanbrengen van Aqua Sensa. Een gedegen opleiding is noodzakelijk. Contacteer Spuitwerken Vroman voor al je vloertoepassingen.

Aqua Sensa

Wat is Aqua Sensa Fine?

Wil je de voordelen van Aqua Sensa én een strakker uitzicht? Dan is het Aqua Sensa Fine poeder jouw beste vriend. Met dit ultrafijne poeder voor cementstuc creëren we zachte kleurnuances en een gladde afwerking, zonder open poriën. 

Boss Paints Decoratieve Technieken

Hoe wordt Aqua Sensa Fine aangebracht?

In natte cellen en op vloeren

In natte cellen en op vloeren beginnen we steeds met een grondlaag Stucprimer Epoxy. Daarop plaatsen we eerst een laag Aqua Sensa Original en daarna een laag Aqua Sensa Fine met het stucmes. Bij Aqua Sensa Fine voegen we 10% meer bindmiddel toe dan bij de standaard Aqua Sensa. De afwerking gebeurt, net zoals met de standaard Aqua Sensa, met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund en daarna 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat, Satin of Mat Extreme. 

Puur decoratieve toepassingen

Bij puur decoratieve toepassingen beginnen we met een grondlaag Stucprimer Epoxy. Hierop plaatsen we 2 lagen Aqua Sensa Fine met het stucmes. De naadloze afwerking gebeurt opnieuw met 1 laag Aqua Sensa Vernis Mat of Satin 10% verdund en daarna 1 à 3 lagen Aqua Sensa Vernis Mat, Satin of Mat Extreme.

Aqua Sensa

Aqua Sensa-vernissen

Dankzij de beschermende Aqua Sensa Vernis Mat of Satin is de vernis bijzonder kras-en stootvast, onderhoudsvriendelijk én zelfs waterbestendig. Wil je liefst een natuurlijke uitstraling die oogt als natuursteen? Kies dan voor de Aqua Sensa Vernis Mat. Liever meer diepte in je kleuren? Dan is de intense glans van de Aqua Sensa Satin beter geschikt voor jouw project. De vernis is zeer geschikt als eindlaag op kleine oppervlakken, zoals keukenaanrechten, spatwanden, wasbekkens, tafels, nisjes in douchewanden en douchevloeren, omdat het zeer vlekbestendig en extreem watervast is. 

Aqua Sensa

Professionele schilder inhuren? Neem contact op met Spuitwerken Vroman!

Als je op zoek bent naar hoogwaardig lak- of schilderwerk voor jouw project, dan ben je bij Spuitwerken Vroman aan het juiste adres. Onze ervaren professionals leveren kwaliteitsvol lakwerk voor een transparante en eerlijke prijs.

Dus ben je van plan om jouw interieur items te laten schilderen of lakken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen!