Buitenschilderwerken 

Veel mensen dromen ervan om hun woning een extra beschermlaag en nieuw kleur te geven. Jammer genoeg is dat geen eenvoudige klus om zelf te klaren. Daarom wordt er voor deze opdracht vaak een vakman ingeschakeld. Wil je graag meer weten over hoe een professionele schilder buitenschilderwerken aanpakt en hoeveel dat kost? In dit artikel geeft Spuitwerken Vroman je alle antwoorden!

Laat je gevel of ramen schilderen door Spuitwerken Vroman
Profiteer van een high-end afwerking

Hoe gaan we tewerk?

Tevredenheid

Jouw mening en tevredenheid zijn gedurende het gehele proces van belang: van idee tot oplevering.

Nauwkeurig & propere afwerking

Spuitschilders doen het dus anders: met de verfspuit. We plakken alles zeer zorgvuldig af en spuiten dan twee lagen voor optimale hechting en levensduur. 

High-end kwaliteit

Met spuitwerken heb je altijd een mooie afwerking van je ramen & deuren. Het leveren van kwaliteit is is onze filosofie.

Wat pakt een professionele buitenschilder aan? 

Vooreerst is het belangrijk om te weten wat je precies kan laten schilderen door een buitenschilder. Buitenschilderwerken kunnen uit heel wat verschillende zaken bestaan. Hieronder geven we een kort overzicht van wat een ervaren schilder van Spuitwerken Vroman voor jou kan betekenen. 

Buitenschilderwerken: gevel schilderen

Buitenschilderwerken-1

Je gevel laten schilderen is een goede manier om de buitenkant van je woning te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Tijdens de voorbereidende werken controleren we eerst de bestaande verflaag en werken we eventuele oneffenheden weg, zodat we kunnen werken op een egaal oppervlak. 

Eens dat gebeurd is, kunnen we met onze professionele verfspuitmachine in een mum van tijd een nieuwe, egale verflaag aanbrengen. Zo krijgt de buitenkant van je woning meteen een mooie upgrade!  

Uiteraard gebeurt dit met de juiste lak. Voor alle spuitwerken gebruikt Vroman steeds twee-componentenlak die niet enkel een cleane afwerking garandeert, maar het oppervlak ook beschermt en slijtvast maakt. Zo kan jij genieten van een kwalitatief en mooi en vooral duurzaam resultaat.

Spouwmuren

Tegenwoordig hebben heel wat mensen problemen met een afbladderende verflaag. Omwille van de steeds strenger wordende energienormen, isoleren mensen hun woningen steeds beter. Dat is positief voor het milieu, maar als je de verkeerde verfsoort gebruikt, kan het materiaal niet ademen. 

Om problemen te vermijden kan je maar beter de oude verflaag verwijderen en een nieuwe, damp-open laag aanbrengen. Heb je nog verdere vragen of advies nodig? Of wil je Spuitwerken Vroman inschakelen om dit klusje voor jou uit te voeren? Dan kan je ons steeds contacteren! 

Buitenschilderwerken: gevel kaleien

Heeft je gevel een opknapbeurt nodig, maar wil je graag iets anders doen dan het klassieke schilderen? Dan kan je ook je gevel laten kaleien door een schilder van Spuitwerken Vroman. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kalkpleister om je buitenmuur een authentieke look te geven. 

Met een beetje witte kalkverf kan een buitenschilder ervoor zorgen dat je woning er meteen helemaal anders uitziet. Deze techniek verbergt makkelijk de oneffenheden in je gevel. Schilderen kan dus meer zijn dan een nieuw kleurtje.

Jouw buitengevel laten schilderen of kaleien door een professional? Neem gerust contact met ons op.

Buitenschilderwerken: ramen schilderen

buitenramen schilderen 1

Wanneer je houten ramen hebt, is het erg belangrijk om deze te laten behandelen tegen de Belgische weersomstandigheden. Zo ga je houtrot tegen en zorg je er tegelijk voor dat je raam er goed uitziet. 

Zoals bij elk kwalitatief buitenschilderwerk zorgt de schilder ervoor dat de ondergrond proper is. Dat betekent concreet dat de ramen juist behandeld en geschuurd worden alvorens ze een laag dekkende lak krijgen. 

Heb je nog aluminium ramen die met de tijd wat verkleurd zijn? Dan zullen de meeste schilders je aanraden om nieuwe te kopen omdat het materiaal erg moeilijk te schilderen is. Gelukkig hebben de schilders van spuitwerken Vroman een verregaande expertise waardoor ze zelfs aluminium ramen zorgvuldig van een nieuw laagje verf kunnen voorzien. Zo zien je aluminium ramen er weer fris uit en zullen ze helemaal matchen met jouw gevel! Dankzij onze twee-componentenlak blijven je ramen er ook decennialang goed uitzien.

Jouw ramen een likje verf geven en ze beschermen tegen de negatieve invloeden van het soms gure Belgische weer? Neem vandaag nog contact met ons op.

Deuren schilderen

Houten deuren moeten behandeld worden om in goede staat te blijven. Met de geschikte lak zorgen onze buitenschilders dat je deur er verzorgd uitziet en nog jaren beschermd is tegen weer en wind. 

Dakgoten schilderen

Om je complete woning een frisse uitstraling te geven, moet er ook aan de details gedacht worden. Wanneer ons gevraagd wordt om gevels te spuiten, raden we meteen aan om ook de oversteek mee te nemen. Het stukje tussen de woning en de dakgoot wordt vaak over het hoofd gezien, wat afbreuk kan doen doen aan de harmonieuze look van je woning. 

Veranda verven

veranda-schilderen-2

Een veranda of houten terras kan ook altijd een nieuw laagje verf gebruiken. Zo wordt het hout beter beschermd tegen vocht. Verder is het mogelijk dat je terras of veranda verkleurd is door de felle zon. In dat geval kan een nieuw laagje verf ook voor schitterende resultaten zorgen.

Dakkapel schilderen

Een dakkapel is een heel zichtbaar element van je woning. Je mag dan nog een mooi uitzicht uit dat raam hebben, toch is zo’n dakkapel veel aangenamer wanneer je weet dat het een mooi laagje verf heeft gekregen. 

De geschikte schilder voor dit soort buitenschilderwerk is zeker te vinden bij Spuitwerken Vroman. Een vakman inhuren doe je natuurlijk pas wanneer je zeker weet dat die jouw buitenschilderwerken perfect uit zal voeren. 

Omdat een dakkapel best moeilijk te schilderen is vanwege de moeilijk bereikbare hoekjes, is een ervaren buitenschilder vaak een must. Zeker als je wil dat je dakkapel zorgvuldig geschilderd wordt, met oog voor detail.

Wil je dat wij jouw dakkapel onder handen nemen? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis offerte aan zodat je woning er opnieuw fris kan uitzien met een vers laagje verf!

Schutting schilderen

Ook houten schuttingen moeten beschermd worden tegen vocht en houtrot. Een betrouwbare vakman van Spuitwerken Vroman pakt dit soort schilderwerk altijd goed aan.

Tuinhuis schilderen

Onder de verschillende buitenschilderwerken bevindt zich natuurlijk ook het tuinhuis. Onze schilders schilderen hierbij ook meteen de ramen en deuren mee. Zo ben je er zeker van dat zowel de gevel, deuren en ramen van je tuinhuis beschermd zijn tegen neerslag en wind. 

Deze bescherming kan bestaan uit verf, maar ook uit een beitslaag. Daarbij kan je bijvoorbeeld voor een transparante beits kiezen. Deze kleurloze beits verandert niets aan de originele kleur van de gevel van je tuinhuis en valt daardoor helemaal niet op. 

Garagepoort spuiten

garage schilderen 1

De ervaring leert ons dat garagepoorten door veelvuldig gebruik snel verslijten. Daarnaast worden ze vaak uit aluminium of pvc gemaakt, wat het niet makkelijk maakt om ze een nieuw kleurtje te geven. 

Gelukkig beschikt Spuitwerken Vroman over de juiste tools om jouw garagepoort onder handen te nemen! Wij (her)spuiten met veel plezier jouw verkleurde poort in een nieuw kleurtje dat perfect past bij de rest van je woning.

Garantie buitenschilderwerken

Je buitenschilderwerken worden natuurlijk constant blootgesteld aan de gure, Belgische weersomstandigheden. Daardoor kan zelfs het werk van de beste vakman ten onder gaan. Bij Spuitwerken Vroman doen we alles volgens de regels van de kunst én bieden we daarom maar liefst tien jaar garantie op alle gevelschilderwerken aan. Je gevel laten spuiten was nog nooit zo stressvrij!

Soort verf voor buitenschilderwerken

Wanneer je buitenschilderwerken laat uitvoeren door een professionele schilder in plaats van het zelf aan te pakken, is het ook belangrijk om na te denken over de soort verf die gebruikt wordt. Het gaat namelijk niet alleen over de juiste kleur, maar ook over of de lak wel goed hecht aan het oppervlak en of het de weersomstandigheden aankan. 

Per ondergrond is het belangrijk te weten welk product je precies gebruikt. Voor een houten oppervlak zoals een veranda of terras is het bijvoorbeeld belangrijk een natuurlijke uitstraling te behouden, maar tegelijk het oppervlak te beschermen. 

Een buitenschilder van Spuitwerken Vroman weet precies welke materialen gebruikt moeten worden om jouw buitenschilderwerken aan te pakken. We verven dan ook enkel met hoogkwalitatieve materialen. Zo garanderen we jou dat je schilderwerk perfect wordt uitgevoerd en nog jaren meegaat.  

Vroman werkt steeds met hoogwaardige twee-componentenlak, een dekkende lakverf die niet alleen een mooie en egale afwerking garandeert, maar ook het oppervlak verstevigt, beschermt én slijtvast maakt. Bij ons krijg je enkel de beste kwaliteit!

Prijs buitenschilderwerken

Voor al je buitenschilderwerken is misschien wel de belangrijkste vraag: wat kost dat nu? En hoe kan ik die kosten drukken? De exacte prijs van een project hangt af van heel wat factoren.

Ten eerste mag het duidelijk wezen dat een goedkope schilder niet altijd een goede schilder is. Een onervaren buitenschilder die werkt met slechte materialen kan problemen aan je woning veroorzaken, zoals loskomende voegen of een slecht beschermde buitenmuur. Dit alles brengt dan weer kosten met zich mee om te laten herstellen, waardoor je uiteindelijk toch meer betaalt dan je verwacht had. Vergelijk daarom niet enkel offertes van schilders, maar denk ook aan de verhouding van prijs en kwaliteit. 

Bij Spuitwerken Vroman ben je er zeker van dat de schilderwerken die je uit wil laten voeren aan de scherpst mogelijke prijs worden gedaan, steeds met oog voor kwaliteit. 

Dankzij onze jarenlange ervaring met buitenschilderwerk weten we precies welke verf nodig is voor welke ondergrond en hoe we die aan moeten brengen. Geniet dus van onze expertise en vraag nu je offerte aan!

Prijs buitenschilderwerk drukken

Zijn je buitenschilderwerken toch nog iets te duur? In dat geval geven we graag enkele tips mee om de rekening wat lichter te maken. 

In bepaalde gevallen kan je ook genieten van een btw-tarief van 6% op jouw buitenschilderwerk. Dat kan wanneer je woning ouder is dan tien jaar en gebruikt wordt als jouw privéwoning. Anders geldt het normale btw-tarief van 21%.

Een vakman van Spuitwerken Vroman deelt graag zijn expertise over verschillende (ver)bouwpremies. Ben je niet zeker of je woning wel voldoet aan de voorwaarden voor een lager tarief? Dan kan je dit opzoeken op de website van de overheid of rechtstreeks vragen aan ons. We helpen je graag!

Vraag een offerte aan

Ben je overtuigd en kan je niet wachten tot een buitenschilder van Spuitwerken Vroman je gevel, ramen en deuren komt verven? Indien je nog vragen hebt voor we jouw buitenmuur in een nieuw jasje steken, kan je steeds contact opnemen met ons of een gratis offerte aanvragen.

Buitenschilderwerken laten uitvoeren door professionals? Met Spuitwerken Vroman zit je goed!

Vroman busje

Vraag een offerte aan

Ben je overtuigd en kan je niet wachten tot een buitenschilder van Spuitwerken Vroman je gevel, ramen en deuren komt verven? Indien je nog vragen hebt voor we jouw buitenmuur in een nieuw jasje steken, kan je steeds contact opnemen met ons of een gratis offerte aanvragen.

Buiten- of binnenschilderwerken laten uitvoeren door professionals? Met Spuitwerken Vroman zit je goed!

Buisstraat 1
8755 Ruiselede

Vroman busje

Vul het formulier in

0 of 1000

Vroman busje

Reviews

Stipt, correct en kwaliteit. Wij zijn heel tevreden van het resultaat! Een echte aanrader!

Bram
Bram Coppens

Zeer tevreden over de kwaliteit en de service!

Gilles
Gilles De Craene

Topkwaliteit binnen en buiten! Voor ons werken zij in volle vertrouwen in regie. Wij geven hen zelfs de huissleutels tijdens de werken als wij niet thuis zijn!

Serge
Serge Deweer