Deur laten schilderen

Lijkt het schilderen van jouw deuren een onbegonnen werk? Geen nood! Spuitwerken Vroman vertelt je alles wat je moet weten over het laten schilderen van jouw deuren. Van gemiddelde kosten tot verschillende soorten verf. Lees snel verder en ontdek hoe we bij Spuitwerken Vroman te werk gaan.

Spuitwerken Vroman, specialist in binnenschilderwerken
Profiteer van een high-end afwerking

Tevredenheid

Jouw mening en tevredenheid zijn gedurende het gehele proces van belang: van idee tot oplevering.

Nauwkeurig & propere afwerking

Spuitschilders doen het dus anders: met de verfspuit. We plakken alles zeer zorgvuldig af en spuiten dan twee lagen voor optimale hechting en levensduur. 

High-end kwaliteit

Met spuitwerken heb je altijd een mooie afwerking van je ramen & deuren. Het leveren van kwaliteit is is onze filosofie.

Prijs van deuren schilderen

Wanneer je erover nadenkt om je deuren te laten schilderen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten daarvan zijn. Hoewel een schilder zijn aangerekende kosten doorgaans baseert op een prijs per vierkante meter, worden offertes voor het lakken deuren meestal per deur gerekend. 

Zijn er een aantal deuren in je woning die een nieuw verflaagje kunnen gebruiken? Dan is het natuurlijk interessanter om zoveel mogelijk deuren in één bezoek te laten schilderen. Dat maakt het kostenplaatje een stuk voordeliger. 

Hoe worden de gemiddelde prijzen bepaald?

Een deur schilderen komt met een prijskaartje dat bestaat uit verschillende onderdelen. We geven je graag een overzicht van hoe schilders hun kost verdelen. Zo weet jij precies wat je kan verwachten wanneer je je deuren laat schilderen door een professionele schilder. 

Loonkosten

Het loon van de schilder blijft altijd een belangrijk aspect van de totale kostprijs. Dit is onafhankelijk van de soort deur. Het maakt niet uit of je nu binnendeuren of buitendeuren een nieuwe kleur wil geven!

De loonkosten zijn gebaseerd op een uurtarief, maar dat wordt verrekend in de prijs per deur. Dit hangt volledig af van het schildersbedrijf waar je een offerte aanvraagt. Het is dus zeker een goed idee om offertes te vergelijken. Benieuwd naar welke prijs wij bij Spuitwerken Vroman hanteren? Vraag dan zeker je gratis offerte aan!

Belangrijk om weten is dat onze prijsbepaling afhankelijk is van de klus. Voor het schilderen van buitendeuren vragen we bijvoorbeeld een beetje meer, omdat die beschermd moeten worden tegen verschillende weersomstandigheden. Zowel zonlicht als regen kunnen de verf namelijk aantasten.  

Materiaalkosten

plafond-schilderen-1

Bij Spuitwerken Vroman gebruiken wij voor elke klus de beste materialen. Bij ons wordt er geschilderd met de hoogkwalitatieve twee-componentenlak. Het is een sterke, industriële lak die voor een gladde afwerking zorgt én je deur beschermt tegen slijtage. Welke soort verf er gebruikt wordt voor de nieuwe verflaag is natuurlijk ook belangrijk in het bepalen van de prijs. 

In veel gevallen brengt de schilder eerst een laag grondverf aan om het vervolgens af te werken met een laag dekkende verf. Wil je liever een natuurlijke look? Ook dat kan door het aanbrengen van een transparante beits of lakvernis

Welke verfsoorten er uiteindelijk gebruikt worden, is afhankelijk van welke deur je onder handen wil nemen, binnendeuren of buitendeuren. Omwille van de weersomstandigheden, heeft een buitendeur nu eenmaal andere vereisten dan een binnendeur. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten die een andere soort verf met zich meebrengt.

Bij Spuitwerken Vroman gebruiken onze schilders altijd de beste verf, zowel voor binnen als buiten. We brengen de kleur aan die jij het liefst op je deuren wil en we houden rekening met externe invloeden, zoals de weersomstandigheden. Zo zorgen we ervoor dat jouw deur optimaal beschermd is.

Hoe gaat het schilderen van deuren in zijn werk?

Na al dat gepraat over de kosten van schilderwerk is het misschien wel goed om te zien hoe schilders nu echt te werk gaan wanneer ze een deur schilderen. Zo weet je beter wat er gebeurt tijdens het verven van je deur en waar die prijzen dan precies vandaan komen. 

vacature schilder 1

Voorbereiding

Eerst en vooral moet je deur worden voorbereid. Hoe dit precies gebeurt hangt af per klus. Zo heeft een deur binnen minder voorbereiding nodig dan een buitendeur. Dat komt omdat een binnendeur geen speciale bescherming nodig heeft.

Elke klus begint met het reinigen van de deur. Op die manier wordt al het vuil en vet verwijderd zodat men daarna zonder problemen aan het schuren kan beginnen. Wanneer je deur helemaal schoon is kan die makkelijker geschilderd worden.

Vervolgens zal de expert de deur schuren. Dit schuren is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat de oude verflaag ruwer wordt en de nieuwe kleur zich beter kan hechten. 

Daarna wordt je deur geplamuurd om oneffenheden weg te werken. Dit is natuurlijk van groot belang: de krassen en putjes in je deur moeten verdwijnen voor de eerste laag grondverf kan worden aangebracht.

Deuren zelf schilderen?

Vervolgens wordt de deur zelf geschilderd. De schilder begint met de grondverf. Deze grondlaag is essentieel om een mooi resultaat te krijgen. 

Na het aanbrengen van die eerste laag kan de schilder de deur nogmaals schuren. Het gaat hier dan over een erg zacht schuren om ervoor te zorgen dat de grondlaag stofvrij is. Pas daarna kan het echte verven beginnen. 

Na het voorbereidend werk komt de uiteindelijke verf op de deur terecht. Afhankelijk van hoe dekkend de verf is kan deze stap bestaan uit een of meerdere lagen verf. Deuren schilderen kan ook gebeuren met beits in plaats van verf om een meer natuurlijke look te creëren, maar dit hangt helemaal van jou af. 

Bespreek dan ook op voorhand met de vakmannen die jouw deuren schilderen wat voor resultaat je precies wil. Vraag nu je gratis offertes bij Spuitwerken Vroman aan om meteen alles te weten over de kosten van het verven van je deuren. 

Professionele schilder of doe-het-zelf?

Nu je weet wat je precies moet doen om je deuren te laten schilderen, denk je misschien dat je even goed jezelf gratis in kan schakelen. Op die manier kan je de kosten laag houden. Toch heeft het heel wat voordelen om je deuren te laten verven door een professionele schilder. We zetten ze hier even op een rijtje. 

trap-laten-schilderen

Expertise

Bij het vergelijken van vakmensen en amateurs ligt het grootste verschil natuurlijk in de expertise. Deuren schilderen is een deel van het vaste werk voor een professionele vakman. Daardoor weet die ook beter hoe de deuren in je huis moeten worden aangepakt, zowel binnen als buiten. 

Bespaar je dus op vakmensen voor je klus, dan bespaar je ook op kennis over welke soort verf beter past, hoeveel lagen er nodig zijn en over hoe je deuren bij de rest van je huis kunnen passen. 

Snelheid

Deuren schilderen gaat natuurlijk niet in een paar seconden. Zo’n taak neemt heel wat tijd in beslag, tijd die jij anders zou kunnen spenderen terwijl een schilder je deuren voor jou aanpakt. 

Dankzij hun jarenlange ervaring zijn schilders natuurlijk heel wat sneller wanneer het op deuren schilderen aankomt. Bij het vergelijken is dat zeker ook een bijkomend voordeel van een schilder. 

Een vakman kan namelijk alle deuren in je woning schilderen in een veel kortere tijd dan jij het zelf zou kunnen, en zo ben je ook zeker van een perfect resultaat. 

Daarnaast kunnen we bij Vroman de deuren meenemen naar ons atelier en met een professionele verfspuitmachine aanpakken. Dat is niet enkel sneller en efficiënter, maar zorgt ook voor een mooie, egale afwerking en een betere bescherming van je deuren. Dankzij de twee-componentenlak die wij gebruiken, maken wij je deur met één laag krasvast, huidvetresistent en afwasbaar. Bij Vroman krijg je enkel de beste service!

Alles in één keer

Je deuren schilderen kan dus heel wat sneller wanneer je het uit handen geeft, maar dit heeft ook het voordeel dat alle deuren in een keer een nieuw kleurtje kunnen krijgen. 

Als je zelf verf aan je deuren moet aanbrengen is het namelijk erg verleidelijk om maar een deur per dag aan te pakken - of een deur per week, als je echt weinig tijd hebt. Dan kan het wel erg lang duren voor al je deuren van een nieuw kleurtje kunnen genieten. 

Optimale bescherming

Bij het vergelijken is het natuurlijk ook belangrijk te beseffen dat een schilder altijd precies weet welke verf de beste bescherming zal bieden voor alle deuren. Zo zal een expert ter zake niet alleen je deuren schilderen, maar ze ook beschermen tegen weersomstandigheden of gebruikssporen. De prijzen lijken dan misschien hoog, je krijgt wel degelijk waar voor je geld! 

Vroman busje

Deuren laten schilderen? Vraag nu je offertes aan bij Spuitwerken Vroman

Bij Spuitwerken Vroman hebben we heel wat ervaring met deuren spuiten. We zorgen er dan ook voor dat jouw woning opnieuw straalt met nieuwe deuren. Met professioneel materiaal pakken we het spuiten van deuren snel en efficiënt aan. In een mum van tijd geniet jij van nieuw-geschilderde deuren die extra beschermd zijn tegen vet, krassen en andere gebruikssporen.

Vraag nu een gratis offerte aan en geniet van een perfecte afwerking.

Buisstraat 1
8755 Ruiselede

Vroman busje

Vul het formulier in

0 of 1000

Vroman busje

Reviews

Stipt, correct en kwaliteit. Wij zijn heel tevreden van het resultaat! Een echte aanrader!

Bram
Bram Coppens

Zeer tevreden over de kwaliteit en de service!

Gilles
Gilles De Craene

Topkwaliteit binnen en buiten! Voor ons werken zij in volle vertrouwen in regie. Wij geven hen zelfs de huissleutels tijdens de werken als wij niet thuis zijn!

Serge
Serge Deweer