Binnenschilderwerken

Wil je binnenschilderwerken laten uitvoeren maar weet je niet precies wat je allemaal kan laten schilderen? Of wil je graag weten wat een binnenschilder inschakelen precies kost? Op deze en andere vragen vind je in dit artikel de antwoorden die je zoekt! 

Laat je ramen of deuren schilderen door Spuitwerken Vroman
Profiteer van een high-end afwerking

Hoe gaan we tewerk?

Tevredenheid

Jouw mening en tevredenheid zijn gedurende het gehele proces van belang: van idee tot oplevering.

Nauwkeurig & propere afwerking

Spuitschilders doen het dus anders: met de verfspuit. We plakken alles zeer zorgvuldig af en spuiten dan twee lagen voor optimale hechting en levensduur. 

High-end kwaliteit

Met spuitwerken heb je altijd een mooie afwerking van je ramen & deuren. Het leveren van kwaliteit is is onze filosofie.

Soorten binnenschilderwerken

Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat er verschillende binnenschilderwerken bestaan. In dit overzicht krijg je alle informatie over welke opdrachten een binnenschilder krijgt van klanten. 

Muur schilderen

Het eerste waar je aan denkt bij binnenschilderwerken is waarschijnlijk binnenmuren verven. Of het nu gaat om de muren van je woonkamer of die van je keuken verven; de muur heeft sowieso een nieuw kleurtje nodig. 

Bij alles wat je kan laten schilderen is een goede voorbereiding essentieel voor je de nieuwe verflaag aanbrengt. Een goede binnenschilder weet precies hoe die een muur moet plamuren om oneffenheden weg te werken voor hij of zij begint met het schilderen van de binnenmuren in de finale kleur. 

Ook wordt er een grondlaag aangebracht alvorens de nieuwe verflaag op je muren terechtkomt. Heeft je finale verf een lichte kleur? Dan wordt meestal een witte grondlaag gebruikt. Voor een donkere kleur gebruikt een schilder meestal een grijze grondlaag. 

Pas daarna worden de nodige lagen van je frisse kleur verf aangebracht. De schilders van Spuitwerken Vroman weten precies hoe ze jouw muren de beste afwerking geven. De muren van je keuken of  woonkamer spuiten heeft nog nooit zo’n mooi resultaat opgeleverd!

Jouw binnenschilderwerken laten uitvoeren de specialisten van Spuitwerken Vroman? Dat kan! Neem vandaag nog contact met ons op.

Plafond schilderen

plafond-schilderen-1

De vakmannen van Spuitwerken Vroman kunnen natuurlijk ook zonder problemen je plafond schilderen. Net als bij muren bestaat het spuiten van plafonds uit verschillende stappen die bijdragen aan een strak resultaat. 

Bij een plafond is het extra voordelig om een professionele schilder in te schakelen. Plafonds spuiten is namelijk helemaal niet makkelijk en kan snel nek- of rugklachten met zich meebrengen. 

Van alle binnenschilderwerken is het hier dus zeker aangeraden om een binnenschilder in te schakelen. Een ervaren schilder is het gewoon om verf aan te brengen op plafonds en kan het dan ook snel, grondig en zonder problemen. 

Deuren en ramen schilderen

deuren-en-ramen-schilderen-1

Naast muren, plafonds en trappen laten schilderen, is het ook belangrijk om tijdens je binnenschilderwerken je deuren en ramen aan te pakken. Onbehandeld hout verven is namelijk geen goed idee, want dat kan voor houtrot zorgen. 

Daarnaast kan het schilderen met kwast en verf slordige strepen nalaten die een onverzorgde uitstraling geven. Om die reden werken we bij Vroman met een professionele verfspuitmachine die een dekkende, gladde afwerking garandeert.

Een binnenschilder kent de juiste verfsoort voor jouw deuren en ramen. Je deuren schilderen heeft naast een frisse look dan ook het voordeel dat ze beter beschermd zijn tegen gebruikssporen. De twee-componentenlak, die Vroman gebruikt, geeft je ramen en deuren niet enkel een strakke uitstraling, maar maakt ze ook slijtvast. 

Trap schilderen

trap-laten-schilderen

Een vakman van Spuitwerken Vroman kan ook zonder problemen je trap schilderen. Een houten trap laten spuiten geeft je woning meteen een mooiere afwerking. Hierbij gaan we op dezelfde manier tewerk als bij muren, deuren en ramen; met de verfspuitmachine. Je kan dus steeds rekenen op onze kwaliteit en professionaliteit! 

Decoratieve technieken

Je binnenschilderwerken laten uitvoeren met Spuitwerken Vroman komt met het extra voordeel dat we speciale decoratieve technieken aanbieden om je woning een heel andere uitstraling te geven. 

Voor je douche of badruimte kan je bijvoorbeeld opteren voor een laagje Aqua Sensa aan de muren. Deze decoratieve techniek tovert jouw badkamer om tot wellnessruimte. Daarnaast bevat het, dankzij de waterbestendigheid van de vernis, beschermende kwaliteiten. 

Vaak ontstaan namelijk blaasjes in vochtige ruimtes wanneer vieze vlekken door waterschade niet aangepakt worden. Een extra beschermende laag kan dus zeker geen kwaad, zeker niet als het zorgvuldig wordt aangebracht met oog voor detail.   

Een binnenschilder van Spuitwerken Vroman weet precies hoe hij deze speciale materialen moet aanbrengen. Creëer meteen een nieuwe sfeer voor je woning met de decoratieve technieken van Vroman en geniet van extra voordelen! 

Prijs binnenschilderwerken

Wat je ook wil laten schilderen, bij binnenschilderwerken is het altijd belangrijk te weten wat de exacte prijzen voor jouw schilderwerk zijn. De prijs voor alle geplaatste opdrachten kan worden opgedeeld aan de hand van een aantal factoren. In dit overzicht kom je daar alles over te weten. 

Loon schilders

Het grootste deel van de prijs bestaat uit een loon voor de schilders. Dit kan gaan om een vaste prijs per vierkante meter, een prijs per uur of, wanneer het werk gaat over bijvoorbeeld enkel verf aanbrengen op de deuren, een prijs per deur. 

Elk schildersbedrijf bepaalt zelf op welke manier dit loon wordt berekend. Veel hangt ook af van de oppervlakte die geschilderd moet worden, de bereikbaarheid daarvan en de gebruikte techniek. 

Bedenk wel dat een goedkope schilder daarom niet per se de beste schilder is. Bij Spuitwerken Vroman betaal je een correcte prijs voor een snelle en kwalitatieve afwerking van je binnenschilderwerken. Verder geniet je bij ons ook van advies en speciale decoratieve technieken. 

Materiaalkost

Of je nu je woonkamer wil laten verven of je binnendeuren door een vakman wil laten aanpakken, het materiaal wordt ook meegerekend in de totale prijs. Het gaat hier natuurlijk over de verf, maar bijvoorbeeld ook over het gebruikte gereedschap. Indien je een goede voorbereiding door het schildersbedrijf wil laten uitvoeren, komt daar ook nog een stukje bij voor het plamuren.

Spuitwerken Vroman zorgt ervoor dat je ook hier waar krijgt voor je geld. Zo gebruiken we enkel de meest kwalitatieve verf van Boss Paints. Of je nu een lichte kleur of een donkerdere tint wil gebruiken voor je plafond of binnendeuren, wij kunnen je alles bezorgen. 

Wat het materiaal je gaat kosten, kan nog omhoog gaan wanneer bijvoorbeeld een steiger nodig is, maar daarbij gaat het dan vooral om buitenschilderwerken. 

Voorrijkosten

Voor de schilder kan beginnen verven, moet hij natuurlijk bij jou raken. Aan de hand van welke afstand de binnenschilder moet afleggen, worden er ook voorrijkosten gerekend. Een lokale binnenschilder wordt dan ook aangeraden. Eens je schilder heel Vlaanderen door moet rijden om bij jou te kunnen spuiten, loopt de prijs namelijk erg op.

Spuitwerken Vroman kan door zijn ligging in Ruislede makkelijk schilders in heel West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen aan het werk zetten voor een goede prijs. Spuitwerken Vroman steekt met veel plezier je binnendeuren, plafond of woonkamer in een nieuw jasje.

Hoe besparen op binnenschilderwerken? 

Vind je de binnenschilderwerken toch iets te duur? Lees dan zeker deze tips over hoe je kan besparen op je schilderwerken. 

Zelf meehelpen

Om de loonkost van je binnenschilder te verlagen, kan je natuurlijk altijd jezelf inschakelen als een gratis werkkracht voor voorbereidend werk. Wat je dan precies kan doen, hangt echter volledig af van het schildersbedrijf.

Bepaalde schilderwerken zijn namelijk iets te veeleisend voor een doe-het-zelver. Dan is het een goed idee om professionals te laten schilderen. Anders loop je namelijk het risico dat je een fout maakt die je later nog heel wat meer zal kosten. 

Vaak kan je zelf al wat voorbereidend werk doen, zoals de vloer afdekken, muren afplakken en meubels uit de te spuiten ruimte verwijderen. Bespreek altijd op voorhand met je schilder wat je kan doen, want een goede voorbereiding is het halve werk! 

Combineren

Een andere optie is het combineren van verschillende soorten binnenschilderwerk. Zo kan je bijvoorbeeld op hetzelfde moment je plafond en je binnendeuren laten schilderen. Dat komt  vaak ook goedkoper uit. 

Bespreek vooraf af met het schildersbedrijf welke mogelijkheden er zijn. Heb je hier vragen over? Neem contact op met Spuitwerken Vroman. 

Schilder dichtbij

Zoals eerder vermeld, is het een goed idee om je voorrijkosten te verminderen door een schilder dicht bij jou in te schakelen. 

Spuitwerken Vroman bevindt zich, dankzij zijn centrale ligging in West-Vlaanderen, op de perfecte plaats voor al jouw binnenschilderwerken in West- én Oost-Vlaanderen. Neem contact met ons op voor perfect afgewerkt binnenschilderwerk in jouw regio!

Verlaagd btw-tarief

In sommige gevallen kan je ook genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. Dat hangt af van verschillende factoren: zo moet je huis een privéwoning zijn die ouder is dan tien jaar. 

Wanneer je twijfelt of je woning wel voldoet aan de voorwaarden kan je altijd de website van FOD Financiën bekijken. Heb je nog twijfels, stel dan je vraag aan Spuitwerken Vroman. 

Binnenschilderwerken: schilder inschakelen of doe-het-zelf klus? 

Is het het nu echt wel waard om schilders in te schakelen voor je binnenschilderwerk wanneer je best zelf verf kan aanbrengen? Misschien vraag jij je het ook wel af. Wel, er zijn heel wat voordelen verbonden aan een professioneel schildersbedrijf. Wij zetten ze even voor jou op een rijtje. 

Expertise

Een schilder heeft natuurlijk al heel wat meer ervaring dan een doe-het-zelver. Zo hebben ze ook de expertise die nodig is om je binnenschilderwerk perfect af te werken. Vertrouw dan ook op de kennis van je schilder en loop zelf niet het risico een cruciale fout te maken die je later toch meer kost. 

Snelheid

Een schilder is het gewend om binnenschilderwerk aan te pakken, waardoor ze ook heel wat sneller werken dan jij dat kan. Daarnaast maakt Spuitwerken Vroman gebruik van efficiënte spuittechnieken, waardoor grote oppervlakken in een korte tijd een laagje verf krijgen. Zo wordt jouw droomwoning in no time gerealiseerd en heb je zelf tijd om verder na te denken over de inrichting. 

Technieken

Zoals eerder vermeld biedt Spuitwerken Vroman ook heel wat speciale decoratieve technieken aan om jouw woning net die extra speciale touch te bezorgen. Deze technieken ben je zelf natuurlijk niet machtig. 

Een professionele schilder komt dan ook met het voordeel dat die wel bepaalde technieken kent en kan uitvoeren. 

Advies

Dankzij die jarenlange ervaring en expertise is een schilder ook de perfecte persoon om advies aan te vragen over jouw binnenschilderwerk. Weet je bijvoorbeeld niet zeker welke verf je graag zou gebruiken of twijfel je nog over de beste kleur van je plafond of binnendeuren? Vraag hett dan aan een vakman van Spuitwerken Vroman. Wij helpen je graag je droom te realiseren.  

Vroman busje

Voor snel en kwalitatief schilderwerk bel je Spuitwerken Vroman!

Ben je overtuigd van wat Spuitwerken Vroman je kan bieden voor je binnenschilderwerk? Neem contact op met ons en laat het spuiten van je woning maar aan ons over! 

Buisstraat 1
8755 Ruiselede

Vroman busje

Vul het formulier in

0 of 1000

Vroman busje

Reviews

Stipt, correct en kwaliteit. Wij zijn heel tevreden van het resultaat! Een echte aanrader!

Bram
Bram Coppens

Zeer tevreden over de kwaliteit en de service!

Gilles
Gilles De Craene

Topkwaliteit binnen en buiten! Voor ons werken zij in volle vertrouwen in regie. Wij geven hen zelfs de huissleutels tijdens de werken als wij niet thuis zijn!

Serge
Serge Deweer