Wat is 2-componenten verf? Spuitwerken Vroman legt uit!

Schilderen en lakken lijken makkelijke klusjes, maar toch komt er heel wat meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Om die reden is het in de meeste gevallen beter om een professionele vakman in te schakelen. Spuitwerken Vroman helpt je niet alleen aan strak geschilderde muren of glad lakwerk, maar biedt ook advies in verband met het kiezen van de juiste verf. In dit artikel bespreken we waarom twee componenten verf onze voorkeur geniet. Lees dus snel verder om alle voordelen te ontdekken!

2-componentenverf

Wat is 2-componenten verf?

Verf met een speciale chemische compositie

2-componentenverf bevat, zoals de naam al verklapt, twee componenten: een A- en een B-component. Enerzijds houdt het verf in, anderzijds zit er een bindmiddel in. De chemische stoffen in deze componenten zorgen voor een bijzondere chemische reactie die een oppervlakte voorziet van een strakke, gladde finish. De uitharding komt dus voort uit die chemische reactie tussen de twee componenten.

Wil je meer weten over hoe Spuitwerken Vroman te werk gaat? Lees dit artikel!

Wat is 1-component verf?

1-component verf bestaat uiteraard ook; “gewoneverf dus. Hierbij wordt er bitumen, alkyd en oliën als bindmiddel gebruikt. De uitharding komt in dit geval door de reactie met zuurstof. Omdat het moet drogen aan de lucht, duurt het uithardingsproces ook langer.

Is twee componenten beter?

2-componenten verf zorgt ervoor dat het drogen over het algemeen sneller gaat. Het chemisch proces dat plaatsvindt, maakt Spuitwerken Vroman een snelle schilder. Met onze professionele verfspuitmachine kunnen we bovendien de verf vlot aanbrengen. Op die manier vermijden we dat het uithardingsproces vroegtijdig wordt ingezet.

2-componentenverf

De voordelen van 2-componenten verf

Van alle soorten verf die er vandaag op de markt zijn, kiest Spuitwerken Vroman steeds voor een twee componenten lak of -verf. We vertelden al dat de bindmiddelen in verf het uithardingsproces bepalen. De snelle chemische reactie die bij 2-componenten verf plaatsvindt is slechts een van de vele voordelen, maar er zijn nog pluspunten die ons enthousiast maken.

Betere dekking

Twee-componenten verf heeft een hoge laagdikte. Dat wil zeggen dat je dikkere lagen kan leggen dan met gewone verf. In veel gevallen is er maar één laag nodig om een oppervlakte te dekken. Er is dus minder verf nodig, waardoor jij minder betaalt!

Extra slijtvast

Eenmaal de componenten coating hard is geworden, is het bestand tegen krassen, slijtage en zelfs schadelijke bacteriën of agressieve producten. Doordat het krasvast, huidvetresistent en beter afwasbaar is, geniet je van een langdurige glans. Het biedt een betere bescherming dan een 1-component verf. De oppervlakte waarop de verf is aangebracht blijft er ook voor een lange tijd zo goed als nieuw uitzien!

2-componenten verf is om die reden ideaal om tweedehands meubels een nieuw leven mee te geven. Inspiratie nodig? Klik hier!

Ook bij lagere temperaturen goed

De reactie tussen de chemicaliën in de 2-componenten verf is erg sterk. Sommige soorten kunnen zelfs tot bij temperaturen van min 10º Celsius uitharden. Je hoeft dus geen extra geld uit te geven aan verwarming.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Anders dan wat vaak gedacht wordt, is 2-componenten verf vrij courant. Je hoeft dus geen compromissen te maken als het op kleur aankomt. Zowat alle kleuren zijn ook verkrijgbaar in hun tweecomponenten evenknie. Wil je dus kanariegele kastdeuren? Dan zorgt Spuitwerken Vroman voor de meest slijtvaste en glanzende kanariegele kastdeuren die je maar kan wensen!

Overschilderbaar

Door de gladde uitharding van de twee componentenverf is het vrij makkelijk om het met een andere soort verf te overschilderen. Zowel met andere 2-componenten coatings als alle gewone verfsoorten. Verven kan dus ook flexibel zijn!

Klik hier om een kijkje te nemen in ons atelier!

Spuitwerken Vroman kiest voor 2-componenten verf!

Als schilder- en verfexpert kiest Spuitwerken Vroman steevast voor hoogwaardige 2-componenten verf. Of je nu je deuren, ramen of vloer een nieuw leven wil geven, dan is deze dekkende lakverf the way to goHet geeft de oppervlakken niet alleen een strakke uitstraling, maar maakt ze ook slijtvast. Zo kan jij genieten van een kwalitatief en mooi, en vooral duurzaam resultaat. Dankzij onze tweecomponentenlak blijven je ramen er ook decennialang goed uitzien. Bij ons krijg je alleen de beste kwaliteit!

Onze diensten

Bij Spuitwerken Vroman kan je voor verschillende schilderklussen terecht. Van high-end schilderwerken binnen en buiten tot het lakken van trappen. Wij werken zowel voor particulieren als bedrijven. Bezoek onze website om ons volledige aanbod te ontdekken of een gratis offerte aan te vragen!

Kiezen voor Spuitwerken Vroman is kiezen voor kwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

Naast de drie grote noemers worden er ook enkele andere kosten verwerkt in de prijs van schildersbedrijven. 

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Heb je mogelijks interesse, maar twijfel je nog? Of wil je wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!